MissVixen

2010-03-26
17:06:37

JAG VILL HA GODIS!


Min stora last i livet är lösgodis, men jag har faktiskt klarat mig utan godis sug under detoxen! Fram tills igår iaf... Jag är helt sjukt sugen på godis och jag var på vippen att köpa det förut, men jag lät bli! Jag har ju sagt att jag ska hålla på fram tills torsdag, så då får jag väl göra det... Men jag vill verkligen ha lösgodis. NU!

2010-03-22
19:20:09

efter en vecka

Vet ni?! Idag fick jag förstafrågan på jobbet om jag har gått ner lite. Det syns tydligen över magen och midjan=) Trevligt, trevligt! Och det har jag! 2,2 kilo nu första veckan av detox! Och det utan att det varit jobbigt! (ok, de första dagarna var jobbiga, men inte längre...)

2010-03-20
10:40:54

från bussfönstret


Appropå ingenting så knäppte jag den här bilden på Braehus på väg hem från Linköping förrförra helgen, tyckte den blev rätt fin.

Nu ska jag packa upp vår nya råssaftcentrifug och prova den, packa träningsväskan och sen bege mig ner till stan för lite trosshopping innan jag tar mig till gymmet. Har ju varit krasslig ett tag nu så har halkat efter lite med sjukgymnastiken, men nu är det nya tag. Igen...

puss på er, och oppas ni får en riktigt bra lördag!

2010-03-20
10:36:00

snart slut på vecka 1

Som jag tror att jag skrev så har detoxens 10-i-topp lista några undantag. Det står att man inte får äta/dricka några mejeriprodukter, men naturell ekologiskt yoghurt går bra då det innehållet levande yoghurtkultur som är bra för magen. Man får också äta måttliga mängder av ekologisk buffelmozzarella och ekologisk fetaost, men det kommer jag inte ihåg anledningarna till. Banan var också ett av undantagen i listan, så man egentligen inte får äta frukt på grund av fruktsockret. Så för att visa att man faktiskt inte blir så lidande av denna detox tänkte jag berätta lite vad vi faktiskt har ätit.

*Till frukost äter jag en skål med skivad banan och lite müsli och dricker örtté av något slag, till exempel pepparmynta té.
*På förmiddagen knaprar jag i mig lite morötter eller sockerärtor för att inte få en blodsockersvacka.
* Lunchen består av rester från gårdagens middag, och på eftermiddagen blir det till exempel lite morötter, sockerärtor, solrosfrön, banan, yoghurt eller pumpafrön.
*Till middag har vi tillexempel ätit ungsstektkalkon med rostade rotfrukter, stekt lax med blomkål och sparris, vitlöksmarinerade kycklinglår med en sallad av avokado, fetaost, salladslök och romansallad. Igår va det ju fredag så då lyxade vi till det med räkor och avokado (nu i efterhand är jag egentligen inte säker på om man enligt boken får äta skaldjur, måste kolla upp det). Men som ni ser så är det inte ett lidande detta, mer än att jag redan tröttnat på rotfrukter så ska försöka undvika det ett tag =)

Hur har de senaste dagarna varit då? Jo, jag tror att alla negativa biverkningar verkar ha släppt förutom att jag är lite tung i huvudet när jag vaknar. Den posetiva effekten som jag märker mest av är att jag sover om nätterna! För mig som är van att vakna 4-5 gånger varje natt är det helt fantastiskt att få sova fram till småtimmarna då jag vaknar av att jag är kissnödig. Inte så konstigt kanske med tanke på allt vatten jag dricker! Sen somnar jag om på en gång igen och sover som en stock fram tills det att veckarklockan ringer. Och jag sover verkligen djupt, inte den där ytliga sömnen som jag är van vid, utan som en klubbad säl! och vet ni, idag vaknade jag av mig själv kl sju och jag var pigg! Hur ofta händer det lixom? En annan positiv sak som hänt är att jag inte är sugen på något hela tiden och jag är mätt mycket längre efter en måltid. Och jag blir mätt av mindre portioner! Det känns riktigt bra! Och sakta men säkert kryper det nedåt på vågen, vilket verkligen är befriande efter den här hösten/vintern. En annan sak som gör att jag känner mig lättare är att jag inte känner mig som en uppblåst ballong heller, det är trevligt =)

Nu hoppas jag bara att jag kan samla på mig lite extra energi och detoxa mitt hem =) Det behövs verkligen rensas ur, röjas upp och tokstädas! Vem vet, det kanske blir mitt söndagsnöje.

Jag imponeras av den som orkat läsa hela den texten, men för den som orkade så hoppas jag att jag kan inspirera till att fler gör en vårrensning av kroppen!

2010-03-16
21:26:44

detoxreglerna tio-i-topp

¤Inget rött kött
¤Inga mejeriprodukter
¤Ingen frukt - Utom bananer
¤Inget som innehåller vete, gluten eller jäst
¤Ingel alkohol
¤Inga kakor, konditorivaror, bullar
¤Ingen sylt och inga pålägg - Utom honung
¤Inget kaffe eller te - Utom örtte
¤Inget som innehåller socker eller choklad, inga sötsaker
¤Inga artificiella smaktilsatser: Ketchup, senap, vinäger etc
(Ur: Renare kropp och själ med detox. Av:Nishan Joshi)

Ja, jag vet! Listan låter tråååkig, men det finns en del undantag och mycket som man faktiskt FÅR äta=) Men det orkar jag inte med att skriva om nu för jag är helt slut som artist! Sängen nästa (när jag skrivit klart...)!


Hur har dag 2 gått för mig då? Jo, det har allt gått bra! Jag har inte funskat en enda gång, men biverkningarna sitter i med lite illamående och tryck i huvudet. Jag trodde faktiskt inte jag skulle känna av det så här med det har jag allt gjort. Allt enligt boken =) Idag missade jag att ta med mig banan till jobbet så det blev bara yoghurt till frukost (yoghurt är ett av undantagen från listan så det innehåller bakterier som är bra för magen) och det stod jag mig inte på så länge. Lunchen var en plåga då det för en gång skull serverades god och vällagad mat på jobbet och jag satt där med min lax, blomkål och sparris. En vanlig dag hade det smakat gott, men idag ville jag helst bara ha kallopsen! Träffade en vän på eftermiddagen och promenerade lite och när jag kom hem var jag helt slut. Hoppas det vänder snart!

Nu måste jag sova!

Natti!

2010-03-15
21:36:12

lördagskvällen i bilder

För att prata om nåt som inte har med detox att göra så var jag ute i lördags! Kändes som en liten reunion då det var riktigt länge sen man träffade hela det gänget. Trots min dunderförkylning var förfesten toppenbra, och som vanligt hade man kunnat stanna där istället för att gå ut, men så gör man ju aldrig =) Här är iaf några få bilder på mina finfina vänner!





2010-03-15
21:25:20

detox - dag 1
Jag trodde verkligen inte att jag skulle känna av någonting av detoxen efter bara en dag, men abstinens har slagit till hos både mig och marcus. Det trycker i huvudet, så jag gissar iaf på att det är abstinens. Inte konstigt med tanke på att vi inte druckit nåt kaffe, té eller fått i oss nåt socker. Inte ens fruktsockret från fruktstunden har jag fått i mig, så jag knaprade morötter och sockerärter istället =)

Men större delen av dagen har gått bra, det var först framåt eftermiddagen jag blev seg. Orkar jag imorgon så skriver mer om vad detoxen går ut på =)

2010-03-14
22:01:27

nu kör vi!
Imorgon drar vi igång 21 dagars detox här hemma! Ska bli spännande att se hur vi klarar av det =) Har förberett morgondagen med lunchlådor bestående av kalkonfileer och ugnsstekta rotfrukter, och plockat med mig lite morötter och sockerärtor som jag kan knapra på istället för frukt under min rast. Följ med i min detox-kategori om ni vill veta hur det går för oss (främst mig så kanske).

Nu är det dags att sova! Öppnar ensam på jobbet imorgon då min kollega är sjuk, så det gäller att komma i tid. Sov så gott!

Natti

2010-03-13
12:04:15

jag längtar

2010-03-08
22:26:38

hemhemma över helgen


Hemma i Linköping va det mycket snö och underbart väder! Det är alltid så slönt att komma hem, för det är faktiskt i Linköping jag känner mig riktigt hemma (nej mamma, jag kommer inte flytta upp ändå). Marcus och jag tog bus4you upp i fredags och har haft en riktig myshelg med min familj, och jag blev såklart firad lite till den här helgen=)

Helgen kan sammanfattas med familj, mys, shopping, kanevad, gamla linköping, god mat, fina presenter och som grädde på moset en underbar förkylning=)

   

   

2010-03-02
21:40:19

resultatet av en finfin födelsedag!

Titta vad fina presenter jag fått!


Var tvungen att visa en närbild på halsbandet! Jag är så sjukt glad och förvånad att jag fick det!


Tack igen för min fina helg!

2010-03-01
19:00:33

vardagsbekymmer

Dagens i-lands problem! Fick brev från HM idag där de skrev att tröjan som jag väntat på är slutsåld och inte kommer komma in i lager igen... Det som var en perfekt malin-tröja nu till våren! Tråk! Jag får trösta mig med lite choklad och hoppas på att jag hittar den i butik.

För övrigt så fick jag feber igår på kalaset så nu knaprar jag febernedsättande för att kunna jobba. Kunde inte med att stanna hemma varken idag eller imorgon då Helene är hemma med sjukt barn igen och Julia är magsjuk. Tur att jag hade en så bra födelsedagshelg så humöret fortfarande är på topp =)