MissVixen

2009-03-29
22:19:55

härliga helg




Vilken helg det har varit! I fredags hade jag tänkt att skriva min kompletering till rapporten (fick jättebra kritik på min rapport, men examinatorn ville att jag skulle utveckla en grej bara så jag är nöjd ändå) men det blev inte riktigt så... Tog en sovmorgon, strosade lite på stan och lyckades med att inte köpa nåt då jag hade glömt plånboken =) Blev bjuden på lunch av Johan och sen lite träning med Lena. Min kropp känns inte helt 100 så jag gick bara på bandet och tog det lugnt. Efter det hade jag filmkväll med Lena och Celie med hemmalagad pizza, så ska det låta och en bra film. Visst låter det som en perfekt fredag.

Lena åker till Afrika i tre veckor på fredag så hon hade lite hejdå fest igår. Blev riktigt lyckat med trevligt folk, gott att dricka, bra musik och lite gitarrspelande. Sedan utgång på Sticky. Vart annars lixom? =)

Idag har jag faktiskt varit produktiv även fast tröttheten sen igår sitter i och att vi har tappat en timme det här dygnet. Idag skrev jag min kompletering och skickade in, plockade undan tvätten som låg framme, gått igenom all kurslitteratur jag samlat på mig de senaste åren för att se vad jag vill sälja, rensat skrivbordet så den nya kursen kan sprida ut sig. Jag har inte kommit utanför dörren, men det har varit gött ändå.

Nu ska jag ta tag i dagens sista, och det är att gå och lägga mig. Är helt sjukligt trött nu!

puss på er!

2009-03-23
22:03:34

underbara sol

06:45 låg jag halvaken imorse och drömde/funderade på om de skulle ringa från jobbet och höra om jag kunde jobba. 06:50 ringer telefonen =) Alltså har jag jobbat idag, men det var ett tidigt pass så kom iväg redan vid kl14. När jag kom ut i morse möttes jag av en strålande vårmorgon och veckan hade inte kunnat få en bättre start! Jag skippade gymmet för att gå en långpromenad när jag kom hem och ni kan ju förstå besvikelsen när bussen rullade in i Partille och himlen var svart! Det började till och med hagla så inget mysigt promenadväder...

Men efter en god parmesansoppa till middag med hembakat kavring (har jag sagt att jag lever i lyx här med en matintresserad pojkvän?) hade molnen försvunnit och kvar var en minst lika fin vårkväll som morgonen varit i morse! Jag hade ju varit dum om jag inte gått ut! Det var så fantastiskt skönt och fint!

Den senare kvällen har spenderats framför datorn med mitt kamomillté läsandes rapporter. Måste läsa igenom de fyra rapporter som ska examineras samtidigt som mig på onsdag samt skriva en opponering på en. Har gjort lite anteckningar, men nu är jag så trött att jag snart stupar så får göra klart imorgon.

Undrar om jobbet ringer då med kanske...

natti!

2009-03-21
19:30:08

för exakt ett år sen...
För exakt ett år sen idag var det påsk och snöstorm! Skönt att våren är här i år, även fast jag är säker på att det kommer bli några vinteråterfall innan värmen är här för att stanna på riktigt!

Jag hade en så rolig kväll igår! Först fixade Lena så vi kunde gå på TUR-mässan gratis. Där bjöd företagen på öl och vin och starkare saker så vi var rätt fnittriga när vi gick därifrån. Tog en hamburgare på McDonalds och det lilla fick bli vår middag. Vi spelade lite kort medans vi väntade på Marcus och sen drog vi på spel och öl kväll hos en kompis till Lena. Var riktigt roligt så hoppas vi kan göra det snart igen!

Idag var planen att jag skulle gå en långpromenad, men jag har sån sjuklig träningsvärk i benen sen skivstångspasset i lördags så det gick inte. Tog mig in till stan för lite fönsershopping, men benen orkade inte särskillt länge. Det roliga är att det gör mindre ont med högklackat =)


(Österbo för exakt ett år sen idag)

Ikväll har det ätits Thai och nu blir det en fortsatt lugn kväll.

Hoppas ni mår bra!

puss

2009-03-20
13:59:48

en känsla av frihet
 
Ännu en sak har lättat från bröstet nu så nu andas jag lite lättare igen. Examinationsrapporten i barns kommunikation och skriftspråkande är inskickad! Trots att jag har suttit i skolan hela veckan och haft sällskap av Camilla så blir det nån sorts mental isolation när man ska skriva sånt. På onsdag får jag reda på om den är godkänd. Vågar inte spekulera i hur det gick än för jag tycker alltid att allt jag skriver är det sämsta jag någonsin gjort, men ändå har jag aldrig fått göra om eller kompletera! Är mentalt inställd på att få kompletera iaf så det inte kommer som en chock ifall det blir så.

Jag har precis varit ute och andats frisk luft, varit på blomsterlandet och köpt saker så jag kan plantera om sticklingen jag fick av mamma i födelsedagspresent.

Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag gå på TUR-mässan med Lena innan vi drar iväg på spelkväll! Mysigt!

Hoppas ni får en fin fredag allesammans!

puss

2009-03-18
14:53:25

tentaflykt

Minnen från Japan hittade jag i arkivet=) Åh så härligt det var där! Visst hade vi vår praktik hela dagarna, men tillvaron var så mycket enklare och allt var nytt för oss! Vill verkligen tillbaka! Helst på våren för att se när alla körsbärsträd blommar. Just nu är syret helt slut här i biblioteket så då är det mycket lättare att titta på gamla minnen än att skriva på det jag ska! Jag är så trött på skrivandet nu och det börjar ta stopp i huvudet. På fredag kl 12 ska det vara inskickat och jag är säker på att jag kommer hinna färdigt, men jag vill inte mer nu. Kan man gå på pluggstrejk eller? Klart man kan, men det drabbar ju ingen annan än mig själv =)
Nu ska jag försöka göra ett ryck den sista 1½ timmen jag ska vara här. Sen är det dax för lite skönt träning. Behöver det för att rensta huvudet idag känner jag.

2009-03-17
17:21:06

av 6500 sökande blev det jag
 
Jag var så glad för jobbet igår att jag helt glömde av att berätta vad det var för ett jobb. Över sommaren kommer jag vara receptionist på Lisebergs camping Delsjön! Varje år så anställer Liseberg ca 500 nya människor för olika typer av jobb. I år var det rekordmånga som hade sökt! 6500 personer och av dem var det 1200 personer som fick komma på en första intervju. Jag sökte sista anmälningsdagen bara för att jag verkligen behövde jobb, inte direkt för att jag ville så jag blev rätt förvånad när jag fick komma på en intervju. Nu efter två intervjuer då de beskrivit vad jobbet går ut på så tycker jag att det ska bli jättekul att jobba där! Och en stor lättnad har som sagt spridit sig i kroppen då jag slipper oroa mig för pengar i sommar!

Den här dagen har varit bra den med! Det här verkar hålla i sig =) Har suttit och skrivit hela dagen i skolan, promenerat i solen på lunchen och hunnit med gymmet också! Och ändå var jag hemma innan kl 17! Skönt!

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag!

Kramar och pussar

2009-03-16
15:17:09

Det här är en bra dag!


 
 Det här är en bra dag! Jag har suttit i skolan hela dagen tillsammans med Camilla och faktiskt fått något gjort på mitt arbete! Något jag inte brukar få när jag sitter hemma själv och försöker skriva. Efter helgens humörsvängningar var det skönt med lite miljöombyte också. Och pedagogens ljusa bibliotek passar ju perfekt för lite ljusterapi =)

I förra veckan skrev jag om ett möte jag var på och det handlade om ett jobb inför sommaren. Varje vår är det samma stress för att skaffa ett sommarjobb och när det löser sig så är det som en klump släpper och stegen blir lite lättare! Och vet ni, det ringde precis angående det jobbet och jag fick det!!! Fatta vad glad jag är! Från början var det ett jobb som jag egentligen inte ville ha utan mest sökte ifall jag inte skulle få nåt annat, men efter två intevjuer där jag fått lite mer koll på vad jobbet går ut på så ändrade jag mig helt! Det verkar hur roligt som helst! Men slitigt!

Det här behövde jag just nu! Förhoppningsvis kan jag leva på det här ett tag och slippa svackor!

Nu ska jag packa ihop mig här och skutta iväg till gymmet!

Ta hand om er!

KRAM

2009-03-15
20:54:01

kvällens citat
"And maybe tomorrow is a better day
I know tomorrow is a better day"

( maybe tomorrow is a better day - poets of the fall )

2009-03-15
17:23:42

lite låg
Jag har kännt mig lite låg ända sen torsdag... Vet inte riktigt vad det är med mig, men sånt brukar ju gå över så det gör det ju även denna gång. Det blev lite bättre av att ta en promenad i vårsolen förut och jag gjorde ett försök att fånga våren på bild, men det blev så dåligt att jag klippte bort mig själv =) Däremot kom den fina himlen med och man blir ju på bättre humör bara av att se den istället för det ständiga gråa. Det känns att våren är på väg!

Kvällen igår blev rolig med mycket bowling och god mat. Återigen så facineras jag över att det inte är de yngre som blir mest dragna utan de som är nånstans mellan 40-55. Aja, det var underhållande att titta på spektaklet iaf!

Nu ska jag lägga mig och läsa lite.

Hoppas ni har en bra söndag!

2009-03-14
15:51:30

vill ha!

Åh, jag vill verkligen ha dessa från Bianco! Så fina! Men men, jag har shoppingstopp. Får vänta tills det trillar in pengar på kontot nästa gång och hoppas på att de finns kvar för jag vill verkligen ha!
Är lite extra tomt på sparkontot nu för vi har precis bokat hotell till Köpenhamn i sommar. Ska bli helt underbart att komma dit! Bara mysa runt några dagar och sen Metallica konsert sista kvällen! Ni kan säker gissa att jag längtar! Nu måste vi bara boka tågbiljetter också så är allt ordnat sen =)

Nu är det dax för mig att göra mig iordning. Humöret är 100 gånger bättre idag, men jag är fortfarande ganska seg. Gäller att vakna till lite nu och ladda för kvällens galaj. Mat och bowling med Marcus gamla jobb. De tackar av de som slutat och han är ju en av dom.

KRAMAR!

2009-03-13
21:54:52

ett försök att muntra upp mig själv


Jag kan inte riktigt påstå att humöret är vad det borde vara, så då kan jag ju försöka muntra upp mig själv med en gladbild från igår =)
Jag har tryckt i mig en påse popcorn och just nu gör jag nog bäst i att gå och lägga mig och satsa på att morgondagen blir bättre!

Sov så gott!

2009-03-13
12:39:48

studentklubb igår. morgonrock idag

Igår var det studentklubb på Valand! Sjöng singstar hos en tjej i klassen först och sen ut. Skoj var det och nåt som var lite extra roligt var att de piercade och tatuerade folk live på scenen. Såklart var det folk som bokat innan för de gör inget sånt på folk som druckit alkohol.







Nu ska jag fösöka ta tag i dagen! Ta mig ur morgonrocken, ta tag i disken och försöka städa lite så det är fint här hemma till helgen!

puss på er!

2009-03-13
12:34:09

men, vad hände nu egentligen?

2009-03-10
21:13:16

snygg idag?

Dagen idag har fortsatt bra precis som igår! Och jag måste haft en snyggdag för jag har fått så många komplimanger=) Sånt är alltid roligt och jag vet inte riktigt vad det var som var annorlunda idag! Det är skönt att vara tillbaka i skolan! Konstigt att höra det från mig kanske som är så skoltrött... Men det mesta rullar pårätt bra nu så jag hoppas ha samma flyt i hemtentan som ska skrivas denna och nästa vecka.

Träningen gick bra den med och jag börjar mer och mer uppskatta stretchingen på slutet. Är så avslappnande och det gör verkligen skillnad. Imorgon blir det spinningpass för första gången på friskis & svettis, hoppas den är lika rolig som den var på Fysiken!

De håller på att byta rör här i huset så vi har inte haft nåt vatten under hela dagen. Det har ju inte skadat mig eftersom jag varit borta, men såklart har de lyckats att ta sönder våra rör i köket så vi har inte kunnat använda vare sig kran eller diskmaskin där. lite frustrerande att behöva diska i badrummet! Men förhoppningsvis blir det löst under dagen imorgon.

Nu ska jag lägga mig och se om jag kan få tillbaka lite av mitt goda humör... Under kvällen har den trevliga PMSen smugit sig på och trots alla försök att vara trevlig har det inte gått så bra... Undra vem som har det värst? Marcus som får stå ut med mig eller jag som måste leva med mitt dåliga samvete för hur jag beter mig. Usch! Hoppas det är bättre imorgon!

Natti!

2009-03-09
18:02:59

vilken dag!
vårkänslor
När jag vaknade möttes jag av den här synen utanför fönstret. Kan man be om mer en måndagsmorgon när man längtar efter våren? Den är inte långt borta nu!
Träffade min basgrupp idag för att sammanställa en uppgift vi haft under praktiken. Det borde gått fort, men av olika anledningar tog det betydligt längre tid... Jag var dock tvungen att åka iväg en stund för ett möte. Vill inte skriva vad det handlade om här eftersom inget är klart än, men ni får veta tids nog=) Blev en knuff framåt för självförtroendet iaf! Sedan tillbaka till skolan för att göra klart och sen till gymmet. Så skönt det var att vara där lite tidigare nu när jag inte har praktik! Slipper köa till maskinerna!

Och kan ni gissa vad jag möttes av när jag kom hem? Ny bakat kavring! Gott gott gott! Och utan massa skit i som det finns i det famriksbakade och ofta även i butikernas bake off bröd! Mums!

Nu ska jag lägga mig på min matta tills Marcus kommer hem igen!

Hoppas ni haft en lika bra måndag som jag!

KRAMAR!

2009-03-08
18:24:59

shopping i kungsbacka
Har ni firat internationella kvinnodagen? Det har inte jag =) Däremot ringde jag min pappa för en stund sen för att gratta honom på födelsedagen! Marcus var på shopping humör idag också så vi tog oss en tur till Kungsbacka och gick en vända på Freeport. Han köpte ett par keans och två par skor och jag köpte en t-shirt från Acne. Hur skön som helst så den kommer nog bli välanvänd i sommar! Efter det gick vi ett varv på Kungsmässan också. Blev en sushi-lunch och marcus kom ut med en ny cd men inte mer än så. Eller jo föresten... Blev varsin glass också=)

Jag har verkligen varit helt galen i sushi förut, och tro mig jag tycker fortfarande det är väldigt gott, men inte lika... Kan det vara att jag har förätit mig? Eller kanske det att det är ganska mycket socker i och att jag inte är van med mat som är så konstigt söt längre eftersom jag inte äter halvfabrikat längre? Jag har verkligen blivit mycket mer kräsen med vad jag stoppar i maten sen jag träffade Marcus. Och såklart de senaste veckorna då jag läst Den hemlige kocken och Äkta vara.

Nu ska jag återgå till min slappkväll. Har sett på film och snart blir det nog lite wok.

Acne

2009-03-07
20:24:07

sockerchock
Den här lördagen började verkligen jättebra! Vaknade utvilad, tog det lugnt, åkte på ett core pass, hem och låg lite på min matta, somnade såklart =) Sedan på eftermiddagen blev det kladdkakefika igen och då kom huvudvärken tillbaka. Var likadant igår när jag fick i mig så mycket socker. Är det nån mer än jag som får huvudvärk av socker?

Träningen idag var skön men väldigt jobbig! Jag har ju tränat fem dagar den här veckan och det känns i kroppen även fast jag gjort olika saker varje gång. Planen var att gå på yoga imorgon men nu vet jag inte riktigt om jag orkar. Själva yogan orkar jag ju, men just nu är jag lite sliten och då tar det emot ganska mycket att ta sig dit. Förhoppningsvis har orken kommit tillbaka imorgonbitti.

Ska nog be Marcus om lite hårbottenmassage och sen lägga mig på mattan igen så går nog huvudvärken över=)

Hoppas ni får en fin lördagskväll vad ni nu ska hitta på!

puss

(Ps. precis som jag sa så var min kladdkaka godare idag så idag vann jag! 2-1 till mig och alltså vann jag duellen över Marcus! Ds.)

2009-03-07
09:23:14

kladdkakeduell
Jag vet inte hur det gick till riktigt, men det slutade med att vi hade en kladdkakeduell här hemma igårkväll. Det börjae med att jag skulle baka min goda kladdkaka till fikat idag (som kanske inte blir av?) och då skulle Marcus helt plötsligt baka sin för att jämföra vilken som var godast. Sean kallades in som domare och så var tävlingen igång. Jag tyckte såklart att min var godast och Marcus tyckte att sin var godast. Hur blev det nu då? Jo, diplomaten Sean dömde oavgjort! Marcus kant (eller rumpa som han så fint kallade det) Var tydligen godast och min glasyr var godast. 1-1 alltså... Det kan jag ju inte riktigt nöja mig med så Sean får komma tillbaka och testa idag med då min faktiskt är godare dagen efter när den stelnat helt och blivit lite seg. Själv blev jag inte riktigt nöjd då det blev aldeles för mycket glasyr... Får tänka på det nästa gång =)

   

2009-03-04
20:54:27

vår i luften
Jäklar alltså, idag riktigt hänger våren i luften! Det är ljust när jag åker till VFUn och det är (nästan) ljust när jag kommer hem. Hade det inte varit för att jag tränar direkt efter VFUn så hade det varit helt ljust när jag kom hem med=) Att lite solljus kan göra så stor skillnad för orken och mativationen att ta tag i saker. Tror helt ärligt att min kära spikmatta hjälper till lite också, för jag sover jätte ljupt efter att ha legat på den på kvällen. Vanligtvis vaknar jag av minsta ljud, men nu sover jag hela natten och vaknar utvilad!

Självklart spelar även träningen roll. Jag sover alltid bättre och har mer ork på dagarna när jag tränar regelbundet. Det är verkligen jätteskönt att ha kommit igång med träningen igen. Det är ju så skönt att få svettas och ta ut sig helt och hållet. Plus att jag har varit nogran med att stretcha så jag är inte så stel längre. Gött!!

Vikten däremot fick sig en smäll hemma i Linköping... Gjorde ju inget annat än att äta när jag var där=) Men helgen var underbar så det var värt det! Nu är det bara att hålla sig till att äta lite så försvinner nog kilot snart igen.

för övrigt så är jag sugen på att köpa den här blusen på lindex, men det får vänta lite så jag vet att jag har koll på min ekonomi. Men håll med om att den skulle vara fin till sommaren!

2009-03-02
20:46:43

härliga födelsedag
Åh, jag har haft en helt fantastisk födelsedagshelg! Jag o Marcus åkte hem till Linköping i fredags så vi skulle ha hela födelsedagen resfri i lördags. Jag fick frukost på sängen av mamma, Jenny och Marcus och massa fina presenter. Dagen spenderades på stan med sushilunch och spaning i affärer fram tills det som jag inte fick veta skulle hända. Och kan ni gissa vad det var! Marcus present till mig var att gå på SPA och där fick jag ett kurbad och en ansiktsbehandling! Helt underbart skönt! Under tiden jag var där inne delade systeryster och Marcus på en flaska vin så de var lite lagom lulliga när jag kom ut=)
Efter det åkte vi hem till mamma igen för att äta mat med familjen och det var mysigt som vanligt. Senare drog vi ut för att träffa Jonas och dricka öl. Det blev en lugn och tidig kväll, precis vad jag behövde=) Men den var fantastiskt trevlig för det.

En av presenterna var en slant av pappa och Hélène och för den köpte jag mig min efterlängtade spikmatta! Jag är helt såld på den! Igår somnade jag när jag låg där på den. Måste ju erkänna att de första få minutrarna gör ganska ont, men när det släppt är det jätteskönt! Slanten räckte såklart till lite till så idag har jag köpt mig en ansiktskröm också som var efterlängtad.

Här är jag i mitt kurbad! Somnade nästan häri=)


Årets första och enda semla köpte jag såklart på Lasses. Tradition att äta årets semla där ju.


Mina fina presenter: Träningsväska, den hemliga kocken, äkta vara, sport BH, duschcreme, trisslotter, slantar, min underbara spikmatta.


Tack för alla gratulationer jag fått på diverse ställen=)

Kram på er!