MissVixen

2012-03-29
19:58:42

mot mitt älskade Göteborg

Men hur galet fint är det inte att åka in i Borås med bussen och se himlen brinna magiskt rött och veta att jag om mindre än en timme är framme i Göteborg! Det är nästan tre månader sen jag satte mig på bussen från Göteborg och den resan var jag helt ovvetande om hur allt skulle bli! Så här länge sen har jag inte varit från Göteborg sen jag flyttade dit för nästan 7,5 åe sedan och det pirrar nästan lite i magen nu när jag ska dit. Som jag tycker om den staden! Tänk om man kunde dela på sig och leva sitt liv på två ställen! För jag vill ju för allt i världen inte flytta från Linköping just nu. Nu ska jag ha en jättefin helg, hoppas detsamma för er!

2012-03-21
19:14:33

Idag kom den!

Ja våren alltså! Solen värmde, jag har fått fräknar på näsan, de nykläckta flugorna satt och solade på väggarna (äckligt tycker jag...) och knopparna börjar spricka! Men det bästa av allt var ju det nästan magiska ljuset på stan när jag gick hemåt. Det lixom pirrade i hela kroppen som om jag vore nykär och det gick inte att låta bli att bara le!

Imorgon tar jag med mig barnen på jobbet ut i skogen och letar vårtecken, vädret ska tydligen bli ännu bättre då!

image description

2012-03-20
07:12:48

Följa John

Eller snarare följa Malin... Jag har blivit lite småtokig i alla sociala medier som finns. Vill man så kan man följa mig lite här och var =)

Du kan bland annat följa mig på bloglovin. Följ länken nedan bara.

bloglovin

Instagram: @onnie85

Twitter: @Onnie85

Wordfeud: Onnie85 (jag är värdelös på wordfeud, men det är roligt!)

Och så bloggen såklart, men hit har ni ju redan hittat!

2012-03-17
08:30:55

att vilja ha

För några dagar sen såg jag den här bilden hos Underbara Claras, och har sedan dess snöat in mig på att jag vill ha en ljusgul kitchen aid mixer. Men jag får nog nöja mig med att drömma om denna då de kostar en hel del.


Bild lånad från: UnderbaraClaras

2012-03-16
19:27:10

Fredagar!

Alltså dessa underbara fredagar! Förr kände jag alltid att jag var tvungen att hitta på något på fredagar för att riktigt ta vara på att det är helg. På senare tid har jag däremot sett fram emot att komma hem, städa iordning lite så det är klart för helgen, äta något gott och bara ta det lugnt helt själv här hemma. Välbehövlig egentid efter en arbetsvecka!

2012-03-14
07:34:01

fy för cykeltjuvar

Gick ner till cykelförrådet idag för att jag var så sjukt sugen på att äntligen börja cykla till jobbet. Först trodde jag att jag var blind, sen tänkte jag att den kanske står kvar hos mamma (även fast jag minns klart och tydligt att jag har ställt den där) och till sist var det bara att inse att den är stulen. Bajs också, varför kan man inte bara låta bli andras saker!?

2012-03-11
18:34:15

Vårupproret!

Nu har lugnet lagt sig här hos mig igen efter en helg med finbesök från Göteborg! Just nu lallar jag mest runt och njuter av att vara lite själv igen, för hur trevligt det än är med besök så behöver jag alltid lite egentid till att rensa mina tankar =) Jag har provat klänningar så jag kan vara med i det härliga Vårupproret också, kommer inte våren till oss så får vi ta oss till den!

image descriptionimage description


2012-03-10
09:13:57

Lördagsfrukost!

2012-03-08
20:44:39

KONY2012

För att fortsätta lite i samma anda som förra inlägget, nämligen vikten av att stanna upp och tänka till och fundera på vad du som individ kan göra, så vill jag dela den här filmen. Ta en halvtimme av din tid till att titta på den här, det viktigt! Det är fantastiskt vad EN person har kunnat genomföra bara genom att agera.
 

2012-03-08
16:04:13

internationella kvinnodagen

Bara för att det är internationella kvinnodagen idag så tänkte jag passa på att ge min syn på den rådande jämställdhetsdebatten. Jag har kommit på mig själv flertalet gånger på senare tid med att bli lite irriterad på de som hörs i debatten. Jag tycker att man fokuserar på fel saker. Många som diskuterar kring ämnet nu vill att könen ska jämställas så pass att det inte längre finns någon skillnad och det tycker jag är helt fel. Män och kvinnor ÄR olika och kommer alltid att vara det. Det är inte där problemet ligger utan det handlar om att vi ska värderas lika oavsätt kön, ålder, sexualitet, hudfärg osv. För många är det lätt att säga att problemet är löst när samma prestation ger samma lön och visst håller jag med om att det är en del av problemet. Men då får man ta det ett steg till. De arbeten som anses vara mer "kvinnoarbeten" har ofta lägre lön och öven de arbeten som historiskt sett varit mer mansdominerade går ner i lön när det kommer in fler kvinnor i branchen. Vad säger det om vad som värderas högst?

Jämställdhetsdebatten sträcker sig ju mycket längre än lönestatistik, men på något sätt är det alltid lättare att diskutera den här biten. Det är ju just bara att titta på faktan för att visa på att det inte är jämställt. Och det är genom lönerna man kan förändra andra bitar med. Som det är nu så förstår jag att man i många familjer låter kvinnan ta hela föräldraledigheten då mannen kanske får ut 10000kr mer i månaden. Men skulle lönerna vara mer lika är det kanske inte längre så självklart att det är kvinnan som ska ta den biten.

Jag kan nog diskutera det här i oändlighet, men det tänker jag inte göra nu. Dels för att risken finns att jag börjar trassla in mig i mina egna tankar så att ingen förstår och dels för att det inte är många som orkar läsa så här långa texter.

Men kom ihåg att det är viktigt att tänka till, att det är viktigt att kämpa för ett samhälle där vi alla är lika värda.

2012-03-07
09:03:00

baser

Idag mår jag bättre! Konstigt det där att en del blir liggandes en vecka och jag blir bättre inom ett dygn. För att liva upp morgonen lite så "fönstershoppar" jag på nätet=) Just nu är jag sugen på att skaffa mig lite fler ljusa basplagg nu till våren. Tyvärr blir det nog inte mer än fönstershopping då nästa lön inte kommer vara fet pga influensa och magsjuka.

Dessa från GinaTricot tycker jag är fina. Deras kvalitet brukar ju inte vara så bra, men just t-shirtar har jag haft flera stycken som hållit kanonbra!

2012-03-06
16:20:59

nu räcker det tycker jag

Igår kväll gick jag o la mig vid halv tio och ändå var jag helt matt och trött när jag vaknade. Två timmar in på jobbet var magsjukan ett faktum... Jag åker verkligen på allt! Jag tyckte det räckte gott och väl med influensan för två veckor sen! Nu försöker jag få i min nåt att dricka för huvudvärken kommer ju som ett brev på posten vid uttorkning. Ikväll kommer mamma med proviva och blåbärssoppa.2012-03-04
18:21:43

att ha en tokfin söndag

Jag är så sjukt nöjd med att det inte blev några festligheter igår utan att jag bara tog det lugnt hemma. Jag vaknade radan halv åtta i morse och var helt utvilad. Det som är ännu bättre är att hostan nästan är som bortblåst, halsen är inte svullen och kramperna i magen har försvunnit. Jag var helt klart i behov av vila. Den här dagen har varit helt fantastisk, jag önskar att man kunde ha sån här energi varje dag!

Dagen började med att jag gjorde allt som jag skulle inför en kurs jag går på jobbet.

Sen tog jag mig ut på en promenad längs med Stångån bort till Unnerstad gård

Fåglarna här riskerar aldrig svält

På unnerstad gård köpte jag de här två vårigt rosa ljuslyktorna.

Till och med min vitlök tycker att det är vår nu=)

Är det bara jag som tänkt att hemma-träning inte är lika jobbig som på gymmet? Jag är ju inte dummare egentligen än att jag fattar att det blir vad man gör det till, och idag var det sjukt jobbigt. Kan bero på en månads träninguppehåll...

2012-03-03
21:25:04

lördagsmys

Kvällens festligheter blev inställda på grund av att alla får den där jäkla influensan eller magsjuka. Fast jag måste erkänna att det inte gör mig så mycket... Jag är fortfarande rätt sliten sen jag själv låg sjuk så det passar fint med en lugn kväll i soffan tillsammans med lite tidningar, en bok, min dator och massa te. Det är helglyx att känna att man inte behöver göra något!

2012-03-03
17:58:45

fikatajm

Jag har precis haft mormor, morfar och mamma här på fika. Det är verkligen så himla mysigt att ha besök tycker jag! Och ännu bättre när det är dom! Mormor hade bakat tårta dagen till ära och jag dukade fram finporslinet. Det är nog första gången jag använder det tror jag och det kändes som det passade perfekt idag. Det är hackefors-porslin med blåklint, östergötlands fina landskapsblomma.

2012-03-03
11:40:51

lite nytt

Tittade vad jag hittade på Lindex! Det står ju Malin skrivet på den så den fick följa med mig hem=)