MissVixen

2009-08-30
22:30:27

näst sista augusti
Vet ni vad vi gjorde idag?! Vi var och tittade på en lägenhet! Alltså en bostadsrätt, inte hyresrätt! Perfekt läge, ännu bättre utgångspris, precis ett sånt renoveringsobjekt vi är ute efter. Men, planlösningen var värdelös enligt Marcus och sovrummet var aldeles för litet enligt mig... Tror inte ens vår säng hade fått plats där inne. Men jag längtar till den dagen vi hittar en lägenhet som passar oss så vi äntligen får vårt egna.

För övrigt så har jag levt i en rosa bubbla under fredagen och igår. Jag var på Mary Kays årliga seminarie, och jag förväntade mig att det skulle vara en cirkus innan jag gick dit, och det var det kan jag lova! Men det var länge sen som jag hörde så många bra talare och träffade så många inspirerande personer och lyssnade till så många bra föreläsningar. Föreläsningar som man kan applicera både på sin Mary Kay verksamhet, om man vill det, eller ta till sig dem i alla andra delar av vardagen. När jag samlat alla tankar igen kan jag kanske skriva ner en liten text om vad jag tog till mig mest, saker som kan tyckas vara självklara men som man ändå kan behöva påminna sig själv om!

Nu ska jag se om jag kan sova, har varit lite febrig så har inte gjort mycket annat än att ligga och titta på True Blood avsnitt hela eftermiddagen. Jag blev som jag trodde fast i den serien=)

2009-08-26
20:22:58

lugna vatten

De senaste dagarna har jag bara tänkt på mig själv och jag har inte gjort mycket alls. Jag har tagit långpromenader med mig själv varje dag, druckit litervis med te, börjat läsa om twilight- serien som jag sträckläste igenom i början av sommaren... Ja, tagit det jäkligt lugnt helt enkelt! Idag var jag hos kiropraktorn, och trots att det är dyrt så är det väl värt pengarna att kunna röra mig ordentligt igen. Diagnosen var som jag trodde ryggskott... Känns väl sådär bra att vara 24 och redan haft ryggskott tre gånger.

Nu ska jag fortsätta ta hand om mig själv och krypa ner under täcket med min bok igen. Kanske en till kopp te också. Ser fram emot true blood som har seriestart på SVT ikväll kl 22.00. Är ni som jag fast i vampyr-vågen som sveper över böcker, tv och filmer för tillfället? Ska ni se true blood ikväll?

2009-08-24
16:44:44

på äventyr i skaratrakten
I helgen har jag farit omkring i Skaratrakten med pappa, Hélène, Jenny och Patrik. Konstigt kan man tycka, men inte egentligen. Pappa har släktforskat mycket så vi har åkt runt och tittat på platser som har koppling till släktens historia, så det har varit intressant. Om inte annat så blev jag sugen på att läsa böckerna om Arn, för de utspelar ju sig i samma område =)


Första bilden är från det mysigaste cafét jag varit på! Huset var från 1700-talet och de hade verkligen gjort iordning det till en riktig sommaridyll!! Jag kunde inte göra annat än att dricka päronsoda med sugrör ur flaskan, precis som man gjorde om sommrarna när man var liten. Andra bilde är beviset på att vi faktiskt varit i Skara. Vackra Skara domkyrka! Så lik den i Linköping, fast ändå inte.

Vi var o tittade på Ekedal, ett litet torp utanför Skara. Och om jag inte minns helt tokigt nu så är det därifrån vi har vårt efternamn, så det är allt lite roligt att ha varit där. Pappa blev facinerad av sepia funktionen på kameran, men man kunde ju inte låta bli att fota så här gamla saker på det sättet =) Den blev rätt fin tycker jag!

Nu ska jag röra lite på mig igen, jag kan inte sitta still för länge. Oturligt nog så råkade jag lyfta tvättkorgen fel i lördagsmorse så min rygg pajade igen. Det är inte roligt nån stans! Promenader gör den bättre, och jag märkte idag att styrketräning gör den sämre, även om man låter bli att träna just det området... Blir det inte bra inom två dagar är det jag som ringer min kiropraktor! Som tur är har jag ju min spikmatta som faktiskt lidrar på morgonen. Den hjälper till att få igång blodcirkulationen i det skadade området så stelheten släpper literann iaf.

puss puss på er!

(alla bilder fotograferade av mig)

2009-08-21
10:26:22

fredag 090821

Kan ni se vad det är på bilden? Inte så svårt att lista ut kanske om jag säger att den är fotad på Universeum. Jag har varit ledig en hel vecka nu, men jag har gjort så mycket att det inte riktigt kännts som ledighet... Hade tänkt ta mig iväg till gymmet idag, men det får bli en långpromenad runt Jonsered istället! Är det nån som kan ge mig lite inspiration till kost och träning? Jag har fått ett litet ryck att ta tag i det nu, men jag behöver lite motivation för att det ska hålla i sig... Det senaste har jag vid flera tillfällen fått frågor om ifall jag inte tränar längre för jag är ju inte riktigt lika "smärt" eller "fit" som jag var ett tag... Inte roligt att höra, men samtidigt är det ju bra för det motiverar ju att ta tag i saken...

Det känns som jag har 1000 saker att ta tag i, så jag borde verkligen ägna en dag åt att göra allt så jag kan slappna av sen. Men det får bli på måndag, för idag ska jag tvätta sjukt mycket tvätt och i helgen bär det av mot Skara för att spana in Ekedal och träffa delar av familjen.

2009-08-11
18:38:30

campingen stängd

Lyckad är gjord! Campingen är stängd och nu är det bara två staddagar kvar. Detta jobb kan ju sammanfattas med underbara arbetskamrater, mycket stress, ny erfarenhet och en insikt i att jag valt rätt i att inte söka mig mot serviceyrken sen =) När jag ser tillbaka på den här sommaren så kommer jag nog sakna campingen lite, även fast jag längtat till ledighet de senaste veckorna nu. Det har varit en bra erfarenhet känner jag.

Nu ska jag ta tag i mitt städande igen.

pussokram!

2009-08-10
21:49:53

uttråkad!
Av resterande som bor på samma adress som mig har jag fått smeknamtet Malin "matlådan" Ekdahl. Snart lär de döpa om mig till Malin "gnällspiken" Ekdahl. Ena dagen klagar jag på att det är så mycket att göra på jobbet att jag helst bara vill gömma mig i ett hörn och idag klagar jag på att jag inte har nåt att göra alls. Det är helt tomt här och jag får ändå inte stänga förens kl 23... Lite segt... Som sagt, är aldrig riktigt nöjd =)

2009-08-07
10:02:59

andas djupt och räkna till 10
Ja vad ska man säga... Campare är ett märkligt släkte! Igår fick jag en utskällning för att jag inte diskade en kvinnas disk när varmvattnet inte fungerade i utomhusköket. Eller rättare sagt, varmvattnet var slut eftersom för många diskar under rinnande vatten...

2009-08-04
13:30:07

tisdag 090804
Ledig dag och hade massor med saker planerade att ta itu med idag, men efter att ha jobbat i sex dagar då campingen svämmade över av U2 fans så är det underbart att inte göra någonting!

Så här ser min tisdag ut hitills:
*Vaknade 10.30
*Ätit frukost
*Suttit i köket och druckit kaffe med Anette
*Slöar vid datorn

Så här kommer resten av dagen se ut:
*Duscha
*Klä mig (i något annat än myskläder, pyamas eller jobbkläder som jag levt i denna sommar)
*Åka till operan för en rundvandring
*Avsluta kvällen med en räkmacka (de två sista punkterna står jobbet för)