MissVixen

2012-10-25
22:49:23

Livet återvände!

Förkylningen på väg bort, jag har brutit husaresten och varit på kommunfest, första snön kom ikväll och jag har lyssnat på killers nya album (mitt hjärta kommer alltid slå lite extra för dom)! Humöret (det bra alltså...) har återvänt och jag är på gång igen! Heja mej!

2012-10-25
13:55:11

en bättre dag

2012-10-24
12:10:05

onsdagslistan
Jag är inne på min tredje sjukdag hemma nu med förkylningen från helvetet! Måndag och tisdag var jag så kass att jag inte ens orkade skriva här, men nu börjar jag förhoppningsvis må lite bättre! Och Eftersom jag är lite list-tokig så bjuder jag på ännu en lista. Denna har jag hittat hos Sandra på niotillfem.
 
Vad har du på dig?
Rosa myströja, svarta mysbyxor och ett par hellyhansen sockar.
 
Hur mår du?
Trött, sjuk, lite ledsen. Bättre än igår på alla tre.
 
Vad önskar du just nu?
Att jag var frisk och att det skulle vara lättare med kärlek.
 
Vad har du ätit idag?
Havregrynsgröt med honung, kanel och mjölk, en kopp rött söder te och tre pepparkakor.
 
Vad ska du göra imorgon?
Om jag är frisk ska jag jobba och sen gå på nån tillställning med jobbet som Linköpings kommun ordnar. Annars blir det nog en repris av de senaste dagarna här i soffan skulle jag tro.
 
Och på söndag?
Då ska jag åka ut till Vårdsnäs med min familj och äta lunch. Vi ska fira mormor som fyller 90 år på måndag och som vägrar ha ett större kalas än så. Det ska bli mysigt!
 
Vem saknar du?
Just nu saknar jag Jonna sjukt mycket. Och han den dära.
 
Senaste köp?
I lördags köpte jag en hiskeligt fin senapsgul tröja från herravdelningen på HM. Mia och jag upptäckte att tröjorna där innehåller nästan bara bommul och ull till skillnad från damavdelningen där det nästan är uteslutande acryl. Samma pris men bättre kvalitet helt enkelt!
 
Vad skrattade du senast åt?
Alltså jag minns faktiskt inte... De senaste dagarna består mest av en dimma med för mycket slem i huvudet... Men jag skrattade sjukt mycket när Mia och jag var inne på Carlings i lördags. Förhoppningsvis har jag skrattat efter det med, bara det att jag antagligen snytit ut mitt närminne.
 
Vem sov du senast med?
Mia. Tur att man har dubbelsäng när man får kompisar på besök. Innan det var det han den dära som jag hakat upp mig lite på men som numera är nerlagd.
 
Vad läser du just nu?
Norwegian wood av Haruki Murakami
 
Senast sedda film?
Hypnotisören. Den var bra men psykiskt jobbig. Ingen måbra film.
 
Vem var det som senast ringde dig?
Marcus
 
Senast tre inkomna sms?
"är du på bättringsvägen?"
"Vi ska antagligen till Linköping i helgen om inte E blir sjuk. Vi får försöka ses då =)Kramar"
"har rast alltså"
 
Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
"Åh, tack så mycket! Helt ärligt vet jag inte hur jag mår. Så sjukt svårt att avgöra"
 
Vem skrev senast åt dig på facebook-chatten?
Hanna
 
Vart vill du åka just nu?
Till Sand så jag får lite skogsluft och får elda lite. Nu är det bara lite mer än en vecka kvar tills jag ska dit!
 

2012-10-16
23:40:03

Den där magkänslan...

Det finns dagar då jag önskar att magkänslan hade fel. Tyvärr har min sällan det.

2012-10-15
20:18:46

stark

Som jag sa så har jag plockat fram mitt gamla träningsupplägg som jag fick när jag tränade med PT och idag körde jag igång med det. Det konstiga är att jag var så mycket starkare idag mot vad jag var då och då tränade jag sjukt mycket mer! I och för sig så jag har hållit igång en längre period nu i jämförelse med den perioden, men nu går jag ju mest powerwalks och liiite löpning och ännu mindre gym. Tänker att det kan bero på att jag mår psykiskt bättre nu och att jag inte gått med konstanta infektioner vilket jag gjorde mest hela tiden då. Upplägget jag tänkte nu är gym 2ggr/vecka med det två olika helkroppspassen jag fick av Ulf, löpning eller annan konditionsträning 2ggr/vecka och aktiv vila i form av promenader de sista tre dagarna.

2012-10-14
15:10:01

Söndag

Som vanligt så älskar jag söndagar! Trots världens kram i magen så mår jag lite extra bra idag för helgen har varit underbar! Återigen så blir jag helt lycklig när jag tänker på hur mycket fint folk jag har runtomkring mig!

Idag ligger jag i sängen och läser en bok jag fått låna av Marcus om träning och kost ur ett vetenskapligt perspektiv. Sjukt intressant även om det var lite trögt att ta sig igenom de första kapitlen. Jag har också plockat fram mina träningsupplägg från tiden då jag tränade med min fantastiska PT Ulf! Ska försöka få lite muskler i den här kroppen igen=)

2012-10-10
21:03:00

en bra dag
Jag tror att Göteborg och två dagar extra från jobbet har gjort mig gott! När jag gick från jobbet så var jag inte så där kollosalt trött som jag varit de senaste veckorna och huvudvärken som har smugit sig på varje dag i snart en månad har hållit sig borta. En bra dag helt enkelt! Världen snurrar inte riktigt lika fort och jag känner att jag har hunnit med. Jag har gått från jobbet och känt mig nöjd!
 
För övrigt så var helgen i Göteborg helt fantastisk! Jag har träffat fina vänner, jag har promenerat i Änggårdsbergen, jag har ätit på min favorit resturang och jag har andats ut! Och när jag var ute för några öl i fredags kom det fram en kille och lämnade en bild där han ritat av mig. Jag blev sjukt rörd!
 

2012-10-09
10:03:34

Jag tar igen mig
Idag känner jag mig nog lite bättre! Eller nog, jag känner mig bättre idag för det verkar som att febern är helt borta. Däremot så värker kroppen nåt så fruktansvärt så det är svårt att avgöra hur bra jag är egentligen. Jag får helt enkelt fortsätta dagen i samma takt som den börjat! Jag har tagit mig en långfrukost, druckit te, uppdaterat mig på alla internetsidor jag brukar kolla och nu ska jag nog sätta mig med en bok. Kanske göra lite mer te och vira in fötterna i en filt för jag fryser.
 
Ibland tror jag att jag blir sjuk bara för att det är för mycket runt omkring. Går man i konstant stress så säger väl kroppen ifrån tillslut, och de senaste veckorna har ju faktiskt varit fruktansvärt kaosartade på jobbet. Så nu använder jag den här tiden och tar igen mig, kopplar bort hjärnan och andas ut.

2012-10-08
11:21:23

hälsolistan

Min idrottsbakgrund: Jag simmade från det att jag var liten tills jag gick i 8an. Himla roligt, men jag slutade då jag kände att det tog för mycke t tid av allt annat. Sen efter det har jag varit väldigt stilla fram tills 2006. Då Började jag träna med mitt ex som läste till sjukgymnast och som hade i uppgift att hjälpa en person med sina tränings och kostvanor. Den hösten gick jag ner 14 kilo och var supernöjd med mig själv! Jag fann glädjen i att träna och lovade mig själv att det alltid skulle vara så. Riktigt så blev det inte, men nu 2012 är jag på gång igen. Jag har redan i år gått ner 6-7kg och jag har ju som sagt ett mål att gå ner 5kg till. Gör jag det så är jag där jag var hösten 2006.

I mina öron när jag tränar: Oftast ingenting, men lyssnar jag på något så är det allt från pop till metal=)

I min träningsväska: Eftersom jag alltid duschar hemma så blir det bara vatteflaska, gymkort, lås till skåpet och träningsskor

Favoritmuskel: Baksida lår, rumpa

Mål med träningen: Att känna mig hälsosam, stark och bekväm i min egen kropp. Ett mer konkret mål är Göteborgsvarvet 2013.

Favoritövning: Squats och raka marklyft

Favoritmat: Sallader i olika former och tacos!

Mina inspirationskällor: Olika bloggar, riktiga människor som man ser på till exempel gymmet, Marcus för att han är så jäkla fokuserad och har kommit så sjukt långt!

Favoritkonditionsträning: Utomhuslöpning och bodystep

Favoritmellis: Keso med äpple och kanel

Då tränar jag allra helst: Söndag förmiddag när det är lugnt på gymmet, jag är utvilad och har ätit en bra frukost!

Mitt bästa kosttips: Ät hälsosamt unfder vardagarna och unna dig något på helgen. Ät hellre små portioner ofta än några få stora mål om dagen. Då undviker du fällorna när du blir hugrig.

Favoritlivsmedel: Ost och ägg

Mitt motto: lev nu och ta hand om dig själv

En fredagskväll unnar jag mig gärna: Rödvin och ost. Eller tacos=)

Hälsa för mig: Att ha balans i livet. Man ska må bra både i kropp och själ. Jag har lärt mig den hårda vägen att när man är stressad eller inte mår bra psykiskt så sätter det sig på en gång i kroppen.

Det här åt jag idag: Jag har bara hunnit med frukost än så länge, och eftersom jag är sjuk så lär det inte bli några lyxmål direkt. Gissar på att jag kommer göra nån sallad till lunch och kanske lite omelett till kvällen.

Därför tränar jag: För att jag mår så bra när jag gör det! Jag håller mig mycket frikskare, jag är piggare, sover bättre, äter bättre och det är sjukt kul! Jag älskar känslan av att knappt kunna gå hem från gymmet för att jag har tagit ut mig så mycket.

Min favoritfrukost: Här skulle listan kunna bli lång för jag älskar frukost! Vanligtvis äter jag en smothie gjord på 1,5dl lättkesella, 1,5dl minimjölk, ½ banan och lite bär. Till det äter jag ett ägg. Skulle jag vara sugen på nåt annat blir det ofta havregrynsgröt med hanel och ½ äpple i småbitar. Mjölk på det såklart och ett ägg bredvid.

Detta skulle jag vilja utöva: crossfit och trx

Så sover jag: Jag har ett enormt sömbehov så jqg sover minst 8h per natt för att må bra. Sover ofta väldigt lätt och blir väckt av minsta lilla ljud.

Detta klarar jag mig inte utan:  En stabil sport-bh. Träningen hade varit sjukt mycket mer obekväm utan det=) Och närhet! Det finns nog inget som kan få mig att må så bra som långa varma kramar!

Detta tränar jag allra helst i: Tights.Överdelen spelar inte så stor roll.

Glöm inte att...  ha roligt när du tränar och njuta av allt det fina i livet!

 

2012-10-03
21:56:29

Fem kilo!

Jag tror att jag kan ha gjort så här förut med mindre lyckat resultat, men det hindrar ju inte att jag försöker igen=) Jag har satt ett mål för min hälsa och jag tänker att om så många som möjligt vet om det så kanske jag känner att jag har allas ögon på mig. Och så kanske jag kan få lite peppning från kända och okända själar. Det här är alltså förklaringen till varför jag skriver ut det här.

Målet är att gå ner fem kilo till nyårsafton! Jag vet att det är fullt möjligt samtidigt som jag vet hur svårt det är! Men jag ska klara det! Jag måste bevisa för mig själv att jag klarar det!

Så nu är jag ute på PW med Jenka precis hela tiden igen! Och vet ni! Jag provade mina "smalbyxor" och jag kunde knäppa dem! I maj fick jag inte ens upp dom helt över rumpan! Det är en bit kvar tills de sitter bra, men jag är en bra bit på väg!

Tog bilden när jag kom in från promenaden ikväll. Den jackan satt som ett korvskinn i våras och nu sitter den ok! Lite till bara så är den perfekt!

2012-10-02
18:39:00

Något nytt

Alltså jag är så sjukt trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Nu väntar lite träning för att få runt lite syre i kroppen och senare promenerar jag över bron för lite filmkväll. Det blir perfekt för ikväll känner jag!

För övrigt så gick jag och köpte mig en fin ljusslinga från happy light som jag tryckte ner i en hög cylindervas från Ikea. Måste säga att jag blev sjukt nöjd med resultatet=)

2012-10-01
12:37:08

Ännu en helg förbi

Så har ännu en helg rusat förbi! Vart tar de vägen egentligen? Känns som det alltid är måndag! Även den här helgen var fantastiskt fin med promenader, middag hos vänner och te-mys=) Nu hoppas jag på en finare och lugnare arbetsvecka och ser fram emot min tur till Göteborg i helgen sjukt mycket!