MissVixen

2007-11-28
10:58:14

föresten igen
Jag har ju inte visat hur litet vi faktiskt bor =) Strular lite med att lägga upp filmerna...

På natten får vi fälla ut våra madrasser, men man slår ändå fötterna i väggen för vi är för långa =)

litet boende

2007-11-28
10:07:37

föresten
det ligger fler bilder på Lenas sida på resedagboken nu.

http://www.resedagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=253816&userId=92238

om länken inte funkar så kan ni testa att klippa ut adressen och lägga in den i adressfältet, eller så går ni in på resedagboken.se och söker lena_lena på resenär och sedan vidare till Japanresan

Puss på er

2007-11-28
05:32:52

helg två i tokyo
Kom på att jag faktiskt inte skrivit något om helgen i Tokyo.
På fredagen åkte vi ganska så snart efter skolan till vårat hostel i Tokyo. Jobbigt nog så hade de strulat till det med våra bokningar så vi hade bara fredagnatten bokad... De satte upp oss på kölistan till dagen efter så vi fick hålla tummarna för att det fanns sängplatser lördagnatten. Vi hade tur, fick byta rum, men det är ju överkomligt.

På lördagen åkte vi först till electric city och kollade på massa electronik. Det var helt galet! Små butiker överallt och alla hade någon som stod på gatan och ropade ut reklam i megafon! Väldigt högljutt minst sagt... När vi gått runt där en stund bestämde vi oss för at åka till Shibuya. Ska man shoppa i Tokyo så är det nog det bästa stället att åka till. Jag köpte en kofta, ett par vantar och en plånbok så det gick inte så<mycket pengar ändå.

På kvällen så kom Chris som jobbar i matsalen på skolan och Yoka som jobbar uppe på förskolan till vårat hostel där vi satt och tog en drink och åt lite mat. Väldigt trevligt. Efter det tog vi en taxi in till Roppongi. Roppongi är ett område med hur mycket klubbar som helst. Tydligen är det väldigt populärt för västlänningar att gå ut där, men jag såg bara japaner. Roligare tycker jag för västlänningar ser man ju alltid hemma. Vi gick till en nyöppnad klubb. Den var bra, men jag är sååå glad att vi har infört rökförbud i Sverige! Blir riktigt jobbigt att andas med all rök och kläderna stinker skit när man kommer hem.

Söndagen bliv väldigt seg då vi kom i säng vid fyra på morgonen och var tvugna att checka ut från hostelet vid 11. Satt i deras soffa i några timmar bara för att orka ta oss till Yokohama=)

Väl tillbaka hit till Yokohama hade hade Hostelägaren (som jag tror heter Samo) gjort ordning samma rum som vi haft förut. Satt in våra stora packningar, lagt in vår mat i kylen, tänt lamborna och satt på värmen! Han är så snäll!!! Tar verkligen hand om oss! Ska bli kul att umgås med honom och hans fru på lördag. Ska äta shabu shabu som är rått kött som man dobbar i het buljong så det tillagas.Den svenska mamman Katarina som vi var hos igår rekomenderade att testa det. Ska tydligen vara jättegott!

image66

electric city

party i roppongi

party i roppongi

2007-11-27
10:41:27

diagnos
Min överdrivna känslighet idag beror nog på feber. Hjumskar, armhålor och halsen ömmar så det är nog så.

2007-11-27
06:02:15

smäll på näsan och jordbävningar
Har jag berättat om jordbävningarna föresten? Det är flera stycken varje dag här i Japan. Men vi har bara kännt en och det var igårkväll. Ganska otrologt att vi inte märkt av det mer då det faktiskt var åtta stycken igår... Den vi kände var en 1:a för oss, men där den hade sitt centrum var det en fyra.
Kolla in den här adressen så kan ni se alla jordbävningar:  http://www.jma.go.jp/en/quake/27071100391.html
lite roligt faktiskt=)

För övrigt så har den här dagen gått fel på alla sätt och vis. Klockan är bara snart två så den har faktiskt potential att bättra sig. Vid tre ska vi hem till en Svensk familj och fika lite. Barnen går på skolan så mamman har bjudit hem oss. Ska bli ricktigt kul om min kropp kan ta sig samman.

Kanske ska berätta lite om vad det är som blivit så fel. Vaknade i morse och magen kändes fortfarande lite chockad efter besöket på kinaresturangen igår (berättar om det ikväll...). Jag var yr i huvudet och kände att jag egentligen borde ha legat kvar för jag vet med mig att jag inte riktigt klarar dagarna när jag mår som jag gjorde. Promenaden till skolan var extremt seg.
På morgonen var det meningen at vi skulle vara på elc (early learning center) som är en reggio emilia inspirerad förskola. Yoka som jobbar där varnade oss för att ett av barnen har ett extremt hårt huvud... Jaja tänkte jag, alla har väl hårda huvuden... Såklart så hoppar det här barnet in i mig och knockar min näsa med sitt EXTREMT hårda huvud! Blev så chockad av smällen att tårarna började rinna... och de slutade ju inte rinna... Det var inte ens så farligt med näsan men av tröttheten kunde jag inte sluta...
Så, nu sitter jag på hostelet mitt på dagen när jag borde vara i skolan och skriver här. Gick hem och sov i två timmar så nu känner jag mig mycket bättre, lite öm näsa bara=)
Tycker mest det är lite pinsamt att det blev som det blev, men det är inget att göra åt.

Hoppas på att lite svenskt sällskap ska göra dagen bättre=) Och så har vi köpt tacos som vi ska äta ikväll, det behövs verkligen efter gårdagens matupplevelse=)

Pussokram!

2007-11-22
14:02:51

packar för tokyo
Imorgon har jag varit här en vecka. Känns faktiskt som vi varit här mycket längre, men det är nog för att allt har varit nya intryck.
Försökar packa ihop våra saker för imorgon åker vi till Tokyp igen direkt efter skolan, Vårt hostel här i Yokohama var fullbokat så vi drar tillbaka till det vi bodde i när vi först kom till Japan. Känns faktiskt lite som man är på väg "hem" när man ska dit... Var så mysigt det och man träffade så mycket folk. Här i Yokohama finns det inget gemensamt utrymme att umgås på så man träffar sällan de andra som bor här vilket är lite synd.
Ska bli så kul att komma till Tokyo igen utan jet-lag! Nu kanske vi till och med orkar shoppa lite =)

Vi har träffat några av de svenska barnen på skolan. Det är rätt mysigt att möta folk som man kan prata svenska med. Även pratat med några av föräldrarna och tydligen är det en rätt stor svensk community här i Yokohama. Kul!

Igårkväll var vi somsagt på teater på skolan. Det var två high school elever som hade satt upp Alice in wounderland med barn i middleschool. De var riktigt duktiga! Enda nakdelen var att scenerna förflyttades runt hela skolan så ibland var de utomhus vilket var rätt kallt! (Inte för att jag ska klaga på vädret... solen skiner när vi går upp klockn sex på morgonen, det är fortfarande ljust vid fem och det är ca 10 grader varmt på dagarna, ibland varmare...)

Vi ska nog försöka lägga upp en film från Yokohama nån dag snart så ni får se hur litet vi faktiskt bor =) Har inte tagit oss för att fixa det än bara... 

puss och kram!

2007-11-21
14:25:38

piggare
Känns som om jet-lagen äntligen börjar släppa. Humöret har varit så mycket bättre idag!
Orkade till och med ta en promenad efter skolan och så har vi varit på en teater som ungdomar på skolan satt upp, väldigt duktiga!
Ska sova nu!

Natti!

yokohama1
julbelysning på motomachi

yokohama2
yokohama

2007-11-19
10:18:16

forsta skoldagen
Nu ar klockan straxt efter 18 har i Japan och jag ar extremt trott! Har varit en ganska overvaldigande dag med sa manga nya intryck, men som tur var har det bara varit positiva sadana=) Alla pa skolan har varit valdigt trevliga och valkomnat oss och barnen ar jattemysiga. Det ska bli spannande att se hur de jobbar har en manad nu da de jobbar pa det sattet universitetet vill att vi ska jobba nar vi kommer ut. Problemet i Sverige ar ju bara att alla jobbar pa det gamla sattet sa det ar valdigt svart att genomfora. Lararen vi var med mest idag har bott i Sverige i tre ar sa hon har redan planerat in att ha luciafirande langre fram i sa det passar in bra med vara planer, vi har ju med oss luciakrona och allt =) Blir antagligen en tur till IKEA nasta vecka ocksa for att kopa lite glogg och liknande =)

Jag tror jag skrev om hur daliga japanerna ar pa engelska igar, men ibland blir man forvanad. Ser man bara tillrackligt forvirrad ut kan det komma fram nan japan med riktigt bra engelska och fraga om man behover hjalp med vagen. Da visar de oss inte bara pa kartan vart vi ska, utan de promenerar med oss hela vagen till stallet vi ska till. Det hande idag nar vi gatt lite vilse i china town. En aldre kvinna kom fram och fragade om vi behovde hjalp, och nar vi pratat ett tag sa kom det fram att vi kom fran Sverige och da visar det sig att hon bott i Goteborg och aven pratade bra Svenska! Jattekul!!!

Har pa vart hostel i Yokohama ar personalen hjalpsam med bra engelska, men det ar nagra sma problem som jag kanske aven namnde igar. Rummet ar extremt litet! Tror det ar max 6 kvadratmeter stort. sa nar vi ska sova viker vi ut vara madrasser pa golvet. Jag ar bara 1,68m och jag tycker det ar jobbigt att ligga rak, benen aker in i vaggen. Stackars Lena som ar annu langre an mig. Ett annat problem ar att madrasserna ar stenharda sa man vaknar av att bade armar och ben ar helt bortdomnade, inte varldens skonaste kannsla. Ska se om vi kan fa lana extra madrasser till inatt.
Men annars sa at det bra har pa vart lilla hostel =)

Nu ar det daxs for middag igen, inte atit sa mycket idag.

Halsa mormor och morfar fran mig! Kul att de med fick se filmerna!

Puss och kram
!

2007-11-18
12:48:52

lite berattat ocksa

Hej igen! Nu är jag lite piggare så jag kan kanske skriva lite mer.
Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att vi är här! Japan är helt fantastiskt! Vet inte riktigt vad jag hade föreställt mig, men det här överträffar allt! Det hostel vi bodde i Tokyo ligger i en stadsdel som heter Asakusa är jättemysigt. Ett stoooort tempel ligger precis i närheten med en stor marknad bredvid. Där har vi gått mycket framåt tillbaka, men inte köpt mer än kidneybön grejen i en av filmerna. Vi har däremot spanat in en del att köpa, fast det sparar vi tills någon av de andra gångerna vi åker till Tokyo. Är så nöjda med vårt hostel där så vi har bokat de två andra helgerna vi ska vara i Tokyo där också.
Något som verkligen märks i Tokyo är klädstilen på alla unga. Alla (verkligen alla!!!) är väldigt välklädda och det är en speciell stil på alla här. Jättesnyggt är det!
Åkte till Shibya över lördagen för att shoppa lite, men vi var fortfarande så trötta av jet-lag så det blev bara att gå omkring och titta så dit kommer vi absolut återvända =)
Innan vi åkte från Sverige läste vi om att de var dåliga på engelska här, men vi förstod inte riktigt hur dåliga de är. De kan INGENTING! Fast japanerna är så trevliga och artiga så de hjälper oss så gott de kan. I affärer och så pratar alla på japanska med oss även fast de vet att vi inte förstår. Vi bara nickar och ler =)
Idag gick förmiddagen åt att göra oss klara och åka till Yokohama. Det är en helt annan mentalitet här i Yokohama, mycket lugnare. Och ett av de vackraste shoppingstråken jag någonsin sätt är här. Men det var lite konstigt att gå omkring i julbelysningen med bara kofta.
Toni som vi har haft kontakt med på skolan träffade oss förut och visade oss vart skolan ligger och berättade lite om Yokohama. Tyvärr ska hon åka hem till Australien så vi får bara träffa henne imorgon. Ska ge henne presenterna vi köpt till henne då för hon har varit så hjälpsam innan vi kom hit.
Nu ser vi fram emot att gå till skolan imorgon och utforska mer av Yokohama. Och såklart så ska det bli helt sjukt kul att komma tillbaka till Tokyo nästa helg! Vi ska eventuellt träffa Yoshi för en öl och lite sake. Yoshi är han som sprang runt med oss på släp =)
Nu måste jag äta nåt, klockan är efter åtta på kvällen så det är egentligen lite sent för middag, men äta måste man ju faktiskt.


ps.  blir väldigt glad för alla kommentarer, skönt med lite kontakt hemifrån när man är så långt borta...


och pappa, Lena har sin dator med sig så det är därför det funkar med å, ä och ö...


och wohoo!!! BRA att Mattias åkte ur Idol =)  ds. 


japan2

utanfor templet

japan 1

marknaden pa kvallen

Puss pa er!

2007-11-17
15:05:29

bilder
Kolla på www.resedagboken.se och sök på lena_lena (sök längre ner på sidan på resenär). Tryck på Japan resan så finns det lite bilder också.

Puss!

2007-11-17
14:16:13

en till liten film
En stackars kille fick springa omkring med oss på släp

2007-11-17
14:13:55

dagens bravader
Fortfarande extremt trötta här men vi kämpar på ändå och turistar runt.
Liten film från ett tempel nära vårt hostel och en mysig marknad.

2007-11-16
07:10:06

framme nu
Nu är vi framme! Allt har gått jättebra och hostelet här i Tokyo verkar kanon. På söndag drar vi vidare till Yokohama.
Ska försöka sysselsätta oss några timmar till nu innan vi får sova. klockan är ju bara tre...
Hoppas ni har det bra där hemma!

Pussokram

2007-11-15
06:05:23

tidigt tidigt
Ok, nu är klockan sex och jag har redan varit uppe en timma. Inte för att jag pehöver det av praktiska skäl, utan det är mer ett försök att ställa om tiden lite. Det bästa vore om vi kunde sova hela flygresan från Köpenhamn till Tokyo För vi kommer dit 10.40 lokal tid imorgon fredag och då är klockan fortfarande nån gång mitt i natten här hemma. Alltså har vi en hel dag att ta oss igenom innan vi får sova igen.
Nu är det dags för det sista plocket innan bussen går härifrån 07.24.

Puss o kram!

2007-11-14
20:34:20

lite stressad
Har varit helt gelet stressad hela dagen, men jag tror jag börjar få ihop det sista. Imorgon bitti bär det av =)

2007-11-12
19:18:30

jag leker advent och plockar för japan
advent2
Min hjärna har varit helt inställd på hemtenta de senaste dagarna så jag har inte alls kunnat tänka på att jag faktiskt flyker till Japan på torsdag. Men nu när hemtentan är inskickad börjar det faktiskt sjunka in... Jag åker till Japan på torsdag!!! Har börjat plocka lite med allt som jag ska ha med mig, men har jag tänkt på allt? Tänk om jag missat nåt? Lite stressad över projektarbetet vi ska göra också... Vet inte alls hur vi ska lägga upp undervisningen än och saken blir ju inte lättare av att vi ska göra allt på engelska. Förhoppningsvis känns det lite klarare imorgon efter information kring projektarbetet och möte med handledaren.
Något jag faktiskt har lite svårt med är att jag missar hela advent här i Sverige. Det är helt underbart mysigt med adventsljusstakar, glögg, pepparkakor, lussekatter och chokladkalendrar. Alltså har jag fått improvisera och ha advent här hemma i lägenheten lite i förväg =) Har alltså redan plockat fram adventsljusstake, en tomte, druckit massa glögg, ätit juleskum och såklart druckit julmust. Pricken över i är så klar Lars Vegas =) Förhoppningsvis ska jag inte få abstinens efter advent nu.


här är högen som börjar växa fram med packning

2007-11-03
10:32:17

sa nata a na