MissVixen

2009-07-31
19:23:27

Köpenhamn update
Jag har ju lovat lite uppdatering från Köpenhamn, så här kommer den! Jag tycker verkligen man ska promenera överallt när man är där, för att se så mycket av staden som det går! Vi åkte inte buss eller metro en endaste gång! När vi gick för att till christiania så hittade vi ett litet ställe som låg på kanalen. Bokstavligen=) Dit blev det några besök för deras goda tapastallrik och antalet Carlsberg=) Helt klart en pärla i mina ögon!


Är man i Köpenhamn så tycker jag att man ska ta sig en tur till Christiania. Det går inte riktigt beskriva om man inte varit där, men det var mysigt att gå och kika. Det är en "stad i staden" och det går inte riktigt att förstå hur det kan vara som det är. Tycker man det är obehagligt med droger kanske det inte är det bästa stället att vara, för det är lagligt där, och jag var iaf helt facinerad av hur öppet det är! Annars så är det roligt att titta på alla egenbyggda hus, det fanns en del konst, många cafeer... Känner att jag inte direkt ger en rättvis beskivning av det, utan man måste nog gå dit för att se det själv=)

Det här är ju inte direkt en pärla, men några sånna här oväder drog in ibland och jag som är lite facinerad av oväder tyckte det var rätt häftigt att se!

Den lilla sjöljungfrun är nog det mest överskattade turistmålet jag varit på, men det är ju nästan ett måste när man är i Köpenhamn för första gången. Vi var där ungefär så länge som det tog att ta bilden=)

Och som sagt så var metallica konserten GRYM! Hade varit ännu bättre om vi ätit innan och jag kommit ihåg öronproppar, men man kan ju inte lyckas med allt! Vill helt klart tillbaka till Köpenhamn, förhoppningsvis dröjer det inte sååå länge!


Pusspuss på er!

2009-07-28
21:28:16

tillbaka till verkligheten

Nu är vi hemma igen efter en härlig tripp till köpenhamn! Orkar inte berätta så mycket nu, men det har varit helt fantastiskt skönt att komma iväg. Vi har promenerat runt o tittat på staden, ätit gott, druckit mycket öl, sovit mycket, firat ett års dagen och till sist så var vi ju på en grym Metallica spelning igår kväll!! Hade inte med mig nån kamera in på konserten, men här ovan är vi laddade för att gå i väg på spelningen.
Jag får skriva mer om ´pärlorna som förgylde dagarna i köpenhamn för min del (och förhoppningavia Marcus del också...)

2009-07-22
11:41:28

nöjd med livet

För tillfället är jag ganska nöjd faktiskt! Jag har jobbat fem dagar av min sjudagarsperiod och när de här två sista dagarna är slut åker jag och Marcus till Köpenhamn! Hoppas det kommer bli riktigt mysigt! Så har ni några Köpenhamn tips tar jag gärna emot dom! Igårkväll plockade jag iordning lite här i vår källare och avslutade kvällen med gräddglass och hemmagjord hallonsås framför hemnset.se. Drömmer om när vi kan skaffa en egen lägenhet=)
Morgonen har jag tillbringat i sängen och i tvättstugan. Skönt att komma hem till rena sängkläder på tisdag!

Bilden är från när jag och Lena var på Liseberg och såg Kristofer Åström spela. Åter igen blev jag påminnd om varför jag lyssnade kostant på honom under flera års tid! Northen Blues är lite som ett soundtrack till mitt liv under en period. Han har helt klart en av sveriges vackraste röster!

Jobbet tar upp större delen av min vakna tid, men lite annat hinner jag allt med. Lena och jag plockade nästan ett kilo hallon när vi cyklade hem häromdagen och efter det åt vi färska räkor! Är inte det svensk sommar så säg! Igår pratade jag och Emmelie om en sista minuten resa innan skolan drar igång igen! Jag hoppas verkligen det kan bli av!

Nu ska jag ta mig iväg mot jobbet. Har lite att handla på vägen!

Ta hand om er!

(föresten! ignorera mina påsar under ögonen på bilden! Man blir sliten av att jobba inom turistindustrin under högsäsong, men jag är glad ändå!)

2009-07-14
13:12:28

tylösand
Mrcus och jag tog en dagstur till Tylösand och Halmstadförra söndagen och jag har helt och hållet glömt att visa bildbevisen på att vi faktiskt gjort nåt annat än att jobba den här sommaren=) Vädret var så där, Halmstad anser jag vara överskattat, men det var riktigt mysigt att promenera längst med stranden i Tylösand! Fler sånna utflykter enligt mig!


 

2009-07-13
12:04:53

sthlm i bilder
Förra veckan hade jag ju som sagt några lugna och härliga dagar hos pappa och Hélène i Stockholm. Som vanligt regnade det när jag knatade kring på stan där, men jag hade det bra ändå=) Här kommer en liten bildkavalkad av dagarna!

Pappa och jag promenerade deras promenadrunda och tittade på omgivningen. Stockholm är riktigt vackert, det går inte tycka nåt annat!

En del av utsikten på promenadsträckan!

Vi hälsade på delar av Hélènes familj där jag äntligen fick träffa lilla manne! Lilla Maja var också där och det är ofattbart hur mycket de växer på ett år!

Och så åt vi middag med gott vin som jag var tvungen att ta kort på för att jag skulle komma ihåg vilket det var=)

Kära Jonna bad om bilder på tröja och armband. De blev inte så bra, men de ruger kanske ändå=)
 

2009-07-09
19:13:43

i huvudstaden
Just nu befinner jag mig i Stockholm hos pappa och Hélène. Vädret är som vanligt kasst när jag är här (förutom förra året på deras kalas) men jag har det kanon bra ändå! Jag kom i tisdags kväll och åker hem till Göteborg igen imorgon eftermiddag. Igår fikade vi hemma hos Hélènes dotter Annika och på kvällen var vi ute och åt god italiensk mat. Idag har jag promenerat runt på stan och hittat massa med saker jag vill ha, men det blev bara ett armband och en tröja för jag vill spara mina pengar till Köpenhamn.

Jag får lägga ut lite bilder när jag kommer hem igen!

kram på er!