MissVixen

2007-12-21
21:16:58

sista helgen
tokyo
Utdikten från Tokyo towers på söndagen var rätt mäktig

harajuku
Blev en tur till Harajuku på söndagen för att spana in de kända harajuku-människorna. Man kan faktiskt förstå att de har blivit lite av en turistattraktion... Den här killen hade faktiskt fans...


Bild1: Jag och två killar från Australien. De var med på vår karaoke-kväll på lördagen. Väldigt roligt=)
Bild 2: Jag och fotbolls-fansen från Argentina. Det var tydligen fotboll i Tokyo den helgen... Adam från England kom med på ett hörn på bilden med.

2007-12-21
21:07:35

oj så mycket bilder det blir=)
Känns lite konstigt att vara här hemma igen. Och att det är julafton på måndag kommer jag nog inte förstå fören på måndag kväll... Allt sånt har varit väldigt avlägset hela resan.
Här är några fler bilder, och fler är på väg =)

lucia-bak
Jag och Lena med våra egenbakade lussebullar. Populärt på vår Lucia-fest hos Shanel.

shabu-shabu party
Samo som ägde hostelet vi bodde på i Yokokohama bjuder oss på Shabu-shabu resturang. Det bästa maten jag testade i Japan!


Bild 1: Jag och Yuka i baren på Christmas staff party
Bild2: Tim, jag och Mike på samma party (och nej, det är inte min mössa. Och nej, jag har inte slagit ut en tand, jag ser ut så) Yuka, Tim och Mike jobbar som lärare på Yokohama International School där vi gjorde vår praktik om inte det var klart nog =)

2007-12-21
13:48:27

Bara för att jag är hemma betyder det ju inte att jag inte kan fortsätta skriva om Japan =)

Här en film från vårt roliga resturang besök med Chris, hans familj och Yuka. Saknar dom rätt mycket nu.
Är några klipp från Kamakura också.

2007-12-18
10:48:27

hemma igen
En annan kanske hade sagt home sweet home, men jag vill bara tillbaka jag...

2007-12-12
16:14:58

lite bilder
biljard

Biljard med kitchen-Chris

bling bling

bling-bling på fest

fuji-san

Mount Fuji i söndags på väg till hakonemer bilder på väg...

2007-12-12
15:54:03

long time no see

Oj oj oj! Nu har jag som sagt inte uppdaterat ordentligt sen lördag för en och en halv vecka sen... Dåligt av mig! Men tiden har inte riktigt funnits.

Börjar väl med onsdag förra veckan då. Tror det var det första intressanta som hände efter helgen. Då åkte vi och besökte en Japansk förskola! Var jättekul, men lite svårt med språket då det bara var en av lärarna som kunde engelska! Barnen pratade med oss på japanska och vi kunde väl förstå lite smått med hjälp av alla gester=) Efter det bjöd rektorn på skolan och hans familj oss på lunch på en resturang. Börjar känna mig rätt bortskämd här för vi behöver sällan betala middagarna vi äter ute.

Efter lunch hade jag och Lena planerat att åka till Kamakura, en gammal stad där japans (kanske världens?) största buddah finns. Rektorn och hans fru erbjöd sig att köra oss dit så det vi fick privata guider i Kamakura och omgivningen. Tror det ska komma upp en film från kamakura snart också...


I fredags bakade vi först lussekatter hos shanel och efter det mötte vi upp matsals-Chris för lite mat på en av hans familjs resturanger. Hans faster bjöd på det så det var trevligtJ Blev lite biljart och dart senare också.


På lördagen hade vi vår sedan länge inplanerade dag med Samo, hostelägaren. Han bjöd oss på Shabushabu- resturang, tog med oss på en té-ceremoni och visade oss sankein gardens.

Senare på lördags kvällen var det tre av lärarna som hade födelsedagsfest med bling-bling tema så då blev det utklädnad! Vi var helt klart bäst klädda!!! Var väl ett trevligt party men vi gick tidigt för vi skulle upp tidigt på söndagen. Då bar det av till Hakone Mountains med Annerose, Lenas fasters vän som bor här i Yokohama. Var helt underbar natur med klar utsikt till m:t Fuji och dagen avslutades med bad i hotsprings. Var helt underbart!!!


I måndags var det christmas staff party! Hade tänkt gå därifrån vid nio senast men det blev visst inte så... Var helt galet roligt! Bartendern satte på massa abba-låtar när han hörde att vi var svenskar=)

Som man kan tänka sig var det rätt sent att gå upp igår, tisdag och hålla lektion... Men det gick, även fast det kanske inte riktigt gick som vi hade viljat.


Igårkväll ordnade jag, Lena och Shanel Lucia-fest för ett gäng av lärarna. Var trevligt, men alla var rätt slitna... Gick till och med luciatåg=)


Idag blev det luciafest igen, men på hostelet den här gången. Lagade köttbullar och potatis till Samo och drack glögg. Allt från IKEA såklart!


Ja, det var väl de här två veckorna i en korts sammanfattning... Hoppas det duger!


Puss och kram på er!

2007-12-11
14:58:31

Hej på er där hemma!
Nu börjar det bli en hög av människor som klagar på mig att jag inte uppdaterar bloggen så jag ska försöka bättra mig. Anledningen är faktiskt att vi gör så mycket saker hela tiden så att vi inte har tid.
Helt ärligt så har jag inte tid nu heller...
Jag har det jättebra iaf och kan nästan lova att jag uppdaterar imorgon med bilder och allt!
Nu kommer jag snart hem igen!
Ta hand om er!

pussokram

2007-12-03
12:02:00

litet litet rum igen
Nu var det ju två veckor den den här filmen spelades in, men strunt samma...

2007-12-01
08:52:37

lördag helg tre

Igår kväll var nog den roligaste kvällen jag haft här faktiskt. Vi var ute och åt med Yoka som var med oss förra helgen och en annan Chris som jobbar tillsammans med henne. Chris hade med sig sin lilla famlilj så det var två barn som sprang omkring ock klängde på oss och en 7 veckor gammal bebis också. Hans japanska fru var såklart också med. Vi åt en typisk japansk rätt som jag såklart inte kommer ihåg vad den heter, får kolla upp det så jag vet =) Jättegott var det. Vi satt runt ett litet stekbord så vi stekte vår egen mat. Vi började med små bläckfiskbitar (!) som vi la i små bollformade järn tillsammans med en smet och grönsaker. Det var faktiskt helt ok, men det var väldigt segt med bläckfisk...
Sen var huvudrätten nån pankaksliknande smet med massa grönsaker i och en extra topping som man valde. Tror våra toppingar var flösk, vitlök, vårlök, ost ock köttförs. Inte allt i samma då alltså. Man blandade ihop allt med smeten och stekte till en stor kaka. Det här var verkligen jättegott!!!
Den sista rätten var nåt liknande men lite rinnigare... inte jättegott, men helt ok.
Efteråt fick vi följa med hem till Chris och natta barnen. Jag fick mata och lägga minstingen =) Hon var sååå söt! Sedan åkte vi och mötte upp kökspersonalen från skolan för en öl. Var trevligt, men blev en tidig kväll. Dels för att planen var att vi skulle upp idag och dels för att Lena kände sig dålig.

Idag skulle vi egentligen först på en marknad och sen ut och äta shabushabu med Hostelkillen, men Lena har varit jättedålig. Haft hög feber hela natten och dagen så det blev inget med de planerna. Jag åkte till landmark tower och shoppade lite, men det var så dyrt så det blev bara två småsaker.
Landmark tower är Japans högsta byggnad.
Om ett tag ska jag möta upp Yoka för lite mat. Försöker göra lite av dagen även fast det inte blev som vi tänkte. Hoppas jag håller mig frisk nu bara, känner mig rätt hängig jag med.


Föresten! Vad är det för skillnad på occtipus och squid på svenska? Har vi olika ord för de, eller heter allt bläckfisk?


Pussokram!

2007-12-01
08:34:44

annorlunda mat
Här är ett liten smakprov på vår kinesiska matupplevelse från i måndags...