MissVixen

2009-02-26
20:26:34

miss nyfiken...
Jag borde byta namn från missvixen till miss nyfiken! Folk planerar och styr för lördagen i Linköping och jag får inte veta nåt! Roligt på ett sätt, men jag är ju lite av ett kontrollfreak så lite jobbigt är det allt... Men på ett bra sätt=)

2009-02-25
21:23:33

framtida shoppinglyckan! (spara som gäller nu)
Beyond Retro har öppnat i Göteborg!
Vilken lycka! Beyond Retro som är en av mina guldklimpar i Stockholm har nu öppnat i Top Shops lokaler här i Göteborg! Förväntar mig många fina fynd där, men inte nu! Jag ska ju spara!

Idag hade vi en dag i skolan mitt i VFUn för att byta lite tankar med de i kursen och gå på en föreläsning om språk och genus. Det var inte direkt nåt nytt som sades i föreläsningen, men det är ju alltid bra att bli påmind om att tänka på sitt förhållningssätt när det handlar om genus. Efter det blev det en fika men Camilla för att prata av oss lite. Det behövs ibland! Och efter det skulle jag gå ner till min favorut underklädes affär och köpa en ny sport top till mig själv i födelsedags present. Den är ju inte från mig, men sådant måste man ju prova ut själv. Det slutade med att jag kom ut med lite mer grejer... Kunde bara inte låta bli! Men som tur är så behövde jag sakerna så jag har inget dåligt samvete=)
Sedan blev det lite träning igen. Jag körde igenom passet som jag fick av instruktören igår och märkte att jag måste justera en del vikter. Får bli nästa gång. Idag blev det bara förbränning på bandet och lite rygg.

Som de flesta jag känner redan vet så fyller jag år på lördag! Jag blir verkligen som ett barn igen kring min födelsedag och bygger upp nån slags förväntan! Underbart tycker jag! Firandet av mig själv kommer ske i Linköping då jag och Marcus bussar upp på fredag kväll. Ska bli sååå mysigt att fira med familjen och träffa lite vänner. Så blir det ju första gången för Marcus i Linköping med så hoppas alla ni där hemma visar staden från den bästa sidan nu till helgen=)

puss puss

2009-02-23
21:13:38

nedåt på vågen
Jag har en fet och ful dag idag. Sånna dagar är inte roliga, men vi alla har dom och de försvinner ju lika fort som de kom! Trots detta visade vågen 69, 8 imorse och det är ju jättebra! Klappar mig själv lite på axeln =) Hoppas det kan fortsätta gå nedåt trots att vi äter mat igen. Måste påminna mig själv hela tiden om smååå portioner. Har ju bevisat för mig själv den senaste tiden att jag fungerar minst lika bra med ett mindre energiintag, så nu gäller det vid att inte vänja kroppen med för mycket igen.

Fick lite motivation för gymmet idag med när jag fick mitt personliga program. Det kommer bli grymt kul!

puss på er

2009-02-22
22:02:27

intresseklubben antecknar!
Jag tror att jag är fit for fight igen. Av förkylningen är det bara små spår kvar och helgen har gjort gott för orken också. Fredagskvällen spenderades hos Marcus farmor och farfar på lite middag och sedn blev det tidig sänggång för mig. Gårdagen började jag med en arbetsintervju som jag tror gick bra, men jag vågar inte hoppas på för mycket... De intervjuar nämligen 1200 personer för färre än 80 platser! Efter det skulle vi ut för långpromenad. "Vi går en sväng på bohusleden" tyckte Marcus. Måste lära mig att han har en förmåga att beräkna avstånd lite fel, för det slutade med att vi knatade runt i skogen i tre timmar i snöoväder! Blev rejält nerkyld vilket nog inte var så bra när man har en förkylning i kroppen=)

Vi har börjat äta lite mat igen. Små, nyttiga portioner utan kolhydrater. Kombinerar det med pulvret just nu för att få lite variation. Förhoppningsvis ska kilona gå nedåt ändå, men inte lika fort. Så igår stannade vi till hon Marcus pappa och lagade lite mat o tittade på början av melodifestivalen. Blev erbjuden att åka med på bowling men jag valde att åka hem istället. Satte mig vid datorn för att skriva här men tappade all motivation när jag spillde ut min komm te över tangentbordet och resten av skrivbordet...

Som tur är har söndagen varit bättre! Gick upp vid 9, vilket jag tycker är lagom en söndag. Plockade in tvätt, damsög och diskade. Sedan åkte vi in till stan för en kopp kaffe med Alex och nu har jag suttit och läst hela kvällen. Fick en för tidig födelsedagspresent av Marcus som jag tycker alla ska läsa. Den hemliga kocken som handlar om alla tillsatser som finns i den mat vi faktiskt tror är bra! Skrämmande med nyttigt att veta! Det är ju praktiskt taget omöjligt att undvika alla tillsatser, men vet man vart man ska leta så kan man ju undvika det i så stor utsräckning som det går.

Nu ska jag packa ordning träningskläder för morgondagen då jag har en instruktion på gymet och ska få ett personligt program. Kommer bli grymt! Hoppas på att bli ännu mer motiverad att gå dit när jag vet att jag gör allt rätt och får med alla muskelgrupper.

Oj, blev en lång updatering det här! Imponerad av den som orkat läsa hela texten=)

pussokram

(Helgens skämt: Vad är det som går och går men aldrig kommer fram? Svar: Malin och Marcus på skogspromenad)

2009-02-19
12:00:10

dag nummer två...

Bild på gårdagens shopping! Det är facinerande hur mycket bättre man mår bara av att kunna andas ordentligt=) Kände mig mycket bättre igårkväll, men mina febernedsättande hade gått ur under natten och då kom såklart febern tillbaka så jag blev hemma idag med. Funderar faktiskt på att ta en liten promenad för att få lite frisk luft och för att komma härifrån lite. Behöver röra lite extra på mig också för jag känner av min rygg igen, inte bra.

Hur gick det med min To Do lista då? Sådär är väl svaret. Fick gjort allt som inte var skolrelaterat, men det var ju inget jag behövde tänka kring. Det var svårare att göra skolgrejerna eftersom jag är rätt dimmig av förkylningen.

Hoppas jag blir friskare idag och att jag inte smittat nån

kramkram

2009-02-18
09:59:20

To Do
Även fast jag är hemma så måste jag vara ganska produktiv. Ifall jag hinner med allt så kanske jag inte behöver räkna den här dagen som frånvaro utan som planeringsdag. Ska fråga min lärare om det.

To Do:
¤ Skriva ut intervjuer med tre barn från förra VFU-perioden och maila till deras föräldrar.
¤Skriva ihop det jag gjort av kursuppgifterna
¤Planera hur jag ska gå vidare med kursuppgifterna
¤Leta bokreferenser till uppsatsen. Enklare att skriva om man redan hittat intressant teori=)

Saker utanför skolan:
¤Gå till apoteket
¤Sätta en tvätt
¤Åka in till skolan och lämna tillbaka en bok. Den är visst några dagar sen och det blir ju förseningsavgifter =(

2009-02-18
09:45:52

-2,8 kilo och förkyld
Minus 2,8 kilo! Kanske inte riktigt så mycket som det hade kunnat vara, men mer hälsosam viktminskning än 1 kilo per dag. Jag är nöjd med resultatet efter 1 vecka och två dagar=) När jag jobbade i förra veckan hade jag med mig lunch bestående av tonfisk keso och sallad och det har jag även ätit nu när jag haft VFU i två dagar. Känns inte ok att äta pulver bland barnen. Fast på VFUn hade nog det fungerat ändå då jag äter när barnen sover.
Idag är jag hemma för jag har varit helt genomförkyld i några dagar och gårdagen blev så lång för jag började vid 07.30 på morgonen och var med på APT på kvällen så kom inte därifrån fören 19.15. Lite segt! Så igårkväll gick jag ner mig totalt med feber och nästäppa. Känner mig bättre idag, men jag har inte sovit något inatt så jag får vila upp mig. De vill inte ha mig där ändå när jag är dålig.
Nakdelen att vara sjuk är ju att jag inte kan träna... Men jag ska ta mig en promenad till Allum och köpa nässpray och halstabletter så får röra mig i 20 minuter idag iaf=)

hoppas ni mår bättre än jag!

kram på er!

2009-02-15
16:21:19

oh my darling valentine
Det här är en jäkla skitdag! Nog sagt om det, jag får leva på hur bra gårdagen var istället =)
Till att börja med så var det ju fantastiskt väder och då går mitt humör i topp. Så började jag dagen med att träna så fick igång lite endorfiner där också. Hemlisen jag skulle ha gått på var ett överaskningskalas för mia, men jag hann inte tyvärr. Hade verkligen velat gå... På kvällen bjöd Marcus mig på Angelos, en italiensk resturang och jag åt fantastiskt god mat! Efter det drog vi till Lena som hade Oh my darling valentine, en alla hjärtans dag fest. Väldigt roligt där med, men när det var dags för utgång åkte tyvvär Marcus hem. Jag var danssugen och stod och dansade på Valands golv i flera timmar =) Köpte ingenting ute den här gången heller så har ingen pengaångest idag heller. Det är gött!!

Nu ska jag ta min onda hals och dricka lite te. Har inte tid att vara sjuk nu, jag ska ju ut på VFU (verksamhetsförlad utbildning)


(jag o marcus)

(värdinnan och jag)

(liten del av gänget på Valand)

2009-02-14
09:28:50

14 februari

Idag är det alla hjärtans dag så jag vill skicka en kram till alla jag tycker om!
Den här helgen har börjat fantastiskt bra och jag tror det kommer fortsätta så. Igår när jag åkte hem från skola och träning på eftermiddagen kändes det som vår trpts att det är kallare nu än vad det varit på hela vintern! Det är ljuset som gör det! Det blir ljusare och ljusare för varje dag och det speglar som varje år av sig på mitt humör =) På kvällen igår var vi hos Sean, för en annan av Marcus kompisar är hemma över helgen från sitt säsongsjobb i sälen. Idag blir det antingen långpromenad eller ett corepass. Har inte bestämt mig än... Sen iväg på en hemlis och ikväll ska jag bli bjuden på middag! Har aldrig fått fira alla hjärtans dag med någon förut så det ska bli mysigt! Alltså blir det en paus från pulver ikväll, men det får det vara värt! Efter middag ska vi förbi Lena som har Valentines fest. Blir nog skoj det med!

Som sagt! En stor kram till alla!

puss

2009-02-11
19:38:13

för variationens skull

Jag vet att det blir väldigt mycket om vikten nu men det är inte så mycket annat som händer för tillfället. Visst tränar jag och jobbar och pluggar, men det är inte så mycket att berätta kring. Jag tänkte att jag skulle kräkas om jag bara åt pulver så jag köpte det här paketet. Det är ett paket där man får pulver till frukost, en bar till lunch, en pastarätt till middag, två buljonger till mellanmål och en liten dessert. Perfekt med variation tänkte jag, men nu efter att ha testat så kan jag säga att jag faktiskt hellre äter bara pulver och bars än dessa pastarätter och desserter. Se smakar verkligen bara kemikalier och sötningsmedel så det är inget jag rekomenderar... Men nu ska jag äta upp det eftersom jag har köpt det och sen får jag se vad det blir.

Fördelar med paketet: Man får en variation och tröttnar inte på att bara äta en sak.

Nakdelar med paketet: Pastarätterna och desserterna smakar skit och det känns som man förgiftar kroppen. (En fördel där kan ju visserligen vara att man tappar all matlust... men det är ju faktiskt inte så sunt enligt mig)

För övrigt så har jag jobbat hela dagen idag och jag har inte kännt mig hungrig alls. Inte mer än jag brukar iaf=) Och Energi har jag så det räcker och blir över så jag hade nog kunnat träna idag med, men jag känner att kroppen behöver vila lite. Får inte överträna nu så jag skadar mig. Ett steg i taget!

Nu måste jag plugga lite!

pussokram

2009-02-10
16:47:22

min viktresa
När jag var hemma i jul så tittade jag igenom gamla fotoalbum och då slog det mig att hela min familj (minus lillebror kanske...) alltid har pendlat enormt i vikten. För min del har det nog alltid bara gått uppåt sakta men säkert. Vissa perioder har jag sett smalare ut, men det har mest varit för att jag dragit iväg i längden. Jag minns när jag ställde mig på vågen nån gång under gymnasiet och den visade 86 kilo!!! Det var bara en kort period jag vägde så mycket, men att ligga konstant runt 80-82 kilo är inte heller så bra när man bara är 168 cm lång... De här två bilderna är från sommaren 2006, alltså 2½ år sedan och då kände jag att det var nog.

 
I september det året började jag plugga på lärarprogrammet och vid den punkten frågade mitt ex om jag ville vara hans "försökskanin" till ett projekt i sin utbildning. Han läste till sjukgymnast och de hade som uppgift att få igång en stillasittande person. Vi drog det lite längre än så så vi båda bestämde oss för att gå ner i vikt och bli bättre tränade. Och framför allt för att må bra! Jag promenerade till och från skolan varje dag så det blev en timmes promenad tillsammans plus att jag åt lagom och tränade annat fem dagar i veckan. Jag slutade även dricka alkohol helt de fyra månader vi höll på med det här. Ni kan ju gissa att det gick bra!!! Vid jul hade jag gått ner från 82 kilo till 68!!! 14kg!!!
Här är bilder från våren 2008, 14 kilo lättare och jag mådde så mycket bättre än innan!!! Var ju fortfarande inte pinnsmal, och det vill jag inte bli heller. Det var en vikt jag trivdes i!

  
Efter jag träffade Marcus i somras och började spendera tiden här i Partille hela tiden så slutade jag träna då jag hellre umgicks med honom än att ta mig till Fysiken. All den goda maten man gärna äter när man är nykär hjälpte ju inte heller till så jag har gått upp till 72-73 kilo igen! Och det ser ut som det är mer då jag har förlorat mina muskler och fått fett istället!!! En bild från en fest som hamnade på facebook innan jul blev en liten väckarklocka. Jag trivs inte med kroppen längre och på den bilden syntes alla anledningar varför! Nu är mitt mål 65 kilo och en stark kropp som pallar mitt framtida yrke som förskollärare. Jag vill inte få ryggskott igen! Att redan ha haft 2 stycken i 23 års ålder är illa nog!

Ja, det här var min viktresa i korta drag fram tills idag. Fortsättning följer =)

2009-02-09
19:03:57

jag tror att jag kommer på skäll...

Sticky lemon chicken, gårkvällens middag! Himelskt gott!!! Men det är inte det jag tror jag kommer få skäll om, utan det är att vi äter pulver nu ett litet tag bara för att få en kickstart i viktnedgången. Vet att dom på jobbet kommer tjata på mig att äta mat när jag jobbar i veckan. Och nästa vecka ska jag ut på VFU och dom kommer garanterat tjata ännu mer! Men jag ger mig inte i första taget! Första dagen har gått galant, och jag har till och med tränat utan atta falla ihop av energibrist. Det kan juförsig bero på att jag laddade med en del energi igår =) Vi får se hur länge vi orkar, men lite resultat ska synas innan jag lägger av. Nu ska jag ta dagens sista påse, sen slappa framför TVn.

natti

2009-02-09
18:59:09

när allt är kaotiskt...
Är det bra att planera veckan dag för dag...

2009-02-08
23:52:15

Tapas-lördag




Igår hade vi Tapas-kväll här hemma. Bjöd över lite vänner och lagade god mat tillsammans. Sådant borde man göra oftare för det är ju så sjukt trevligt! Framåt kvällen blev alla rätt sega, men det gjorde inget för min del att det inte blev en partykväll av det hela. Skönt att vara pigg idag=) Jag hoppas verkligen på fler kvällar som denna!

Idag har vi ätit god söndagsmiddag med Gordon Ramseys recept på sticky lemon chicken. Supergott! Efter det långpromenad, fika hos Sean och sen hem och äta godis och rester från igår =) Är ett litet farväl av snask nu på länge då vi ska ner i vikt igen! Från och med imorgon kör vi hårt! Marcus tyckte vi skulle starta en viktblogg=) Får se hur det blir med det... Han menar då att jag ska fixa den och bara nämna hur bra det går för honom och hur segt det går för mig... Låter spännande va=) Får se hur hu,öret blir i veckan när jag drar ner på maten... Tar ju ett tag att ställa om sig.

Nu är det verkligen dags att sova!
Natti!

(bilderna är lånade av Alexandra)

2009-02-08
12:02:38

såld på yoga och core
Jag vet inte om jag Kan kalla det att jag har kommit igång med träningen helt igen, men jag är på god väg iaf! Har gymmat en gång, gått på yoga en gång och igår var jag på ett corepass. Helt ärligt kan jag säga att jag är såld på både yogan och corepasset! Yogan behöver jag för att bli lite smidigare och corepasset är perfekt för mig som måste träna upp min bålstabilitet. Blir jag inte starkare kommer min rygg aldrig palla jobbet inom förskolan. Jag fick lite mersmak av att gå på pass igår. Tränar man bara gym och konditionsmaskiner så blir det ganska så statiskt, tränar man på pass så får man så mycket rörelseträning och balans också och det kan en klumpeduns som jag behöva=)
Hoppas ni mår bra allihopa! Nu ska jag ladda för en promenad.

Kramis

2009-02-05
21:51:44

2009-02-05

För övrigt har bilden inget mer syfte än att jag tycker den är fin! Det är så härligt att fika hos gamla för allt är så fint! Faten kopparna, kakorna=)
Aja, bättre än så här blir det inte idag. Har kännt mig hängig i snart en vecka och jag börjar blir riktigt trött på det. Inte förkyld, men det känns som jag har en infektion i kroppen. All motivation till allt bara rinner ur mig och det är en kamp att komma ur sängen varje morgon. Alla vet ju att jag inte är ett stort fan av att plugga, men nu börjar det bli värre!!! Jag hatar verkligen att plugga!!! Jag tycker ju om att lära mig nya saker, men den inre stress jag har just nu är inte rolig! Har redan börjat oroa mig för nästa examinationsuppgift och den är inte fören i mars!

Ingen intressant läsning det här, men det är skönt att skriva av sig ibland. Och nu vet ni varför inläggen kommer så sällan, motivationen till allt är borta. Men det går nog över snart, det gör det ju alltid!

Och om jag tar mig ur sängen imorgon bitti så ska jag på yoga! Ingen skola så då får jag passa på att gå på ett pass. Det tror jag kan vara bra för både kropp och själ just nu.

Ta hand om er så ska jag försöka ta hand om mig och komma på fötter snarast möjligast!

2009-02-02
10:01:27

mitt bästa tips just nu!
Usch igår hade jag en riktig svacka! Allt kändes bara tungt och jag kunde för allt i världen inte finna ork till någonting! Den känslan är hemsk och oturligt nog är min kära pojkvän precis som jag väldigt känslig för folks humör. Dåligt humör har en tendens att smitta av sig! Då la hag mig i sängen med papper och penna och skrev ner allt som jag grubblade på. Gjorde en oros-mindmap helt enkelt! Efter det gjorde jag en fin åtgärdslista på hur jag skulle lösa allt jag gick och oroade mig för (typ; pengar, sommarjobb, skola, träning....) och efter det (+ en kopp te) blev jag mitt vanliga jag igen. Nu ska jag bara försöka bocka av allt på min lista, så vet jag att jag har gjort mitt bästa för att lösa allt iaf=)

Hoppas ni får en fin måndag! Här i Partille skiner solen och jag har haft sovmorgon. Underbart! Nu ska jag till skolan!

pussokram