MissVixen

2009-01-31
14:20:57

mikrofonkåt

Igår hade Marcus kusin födelsedagsfest med karaoke, och de som känner min väl vet hur det brukar sluta när jag är med... Jag vägrar släppa microfonen =) Och ju senare på kvällen det blir desto falskare sjunger jag! Men huvudsaken är väl att man har roligt! (läs: JAG har roligt...) Bröderna här åkte hem rätt tidigt, men jag stannade kvar tills bland de sista så det var liiite segt att gå upp idag. Men nu håller jag på att tvätta och jag har damsugit så lite driftig har jag allt varit. Nu väntar plugg och lite bärande. Idag har det nämligen blivit undanrensat under trappen så vi kan äntligen få undan mina kartonger och få lite mer plats igen! Underbart!

Hoppas ni har en fin lördag!

pöss!

2009-01-30
09:22:00

"min" katt mår bra!!!
Imorse när väckarklockan ringde så bestämde jag mig snabbt för att sova två timmar till. Lägenheten ska ju inte besiktigas förens kl 11.30 så det är ingen brådska. Men så ringde Marcus o väckte mig en stund senare och sa att "min" lilla kattunge har fått ett nytt hem!!! Det är helt fantastiskt! Berättade jag att jag hittade en livrädd liten kattunge på Allum som vakten fick ta hand om? Det stod i alla fall i tidningen att den hade fått ett nytt hem! Jag återkommer med mer info när jag läst om det själv!
 
God morgon föresten! Idag tar en period ur mitt liv slut. Jag ska lämna nyckeln till min lilla studentlägenhet. Det känns bra!

2009-01-28
20:04:17

organisera mera

Jag har ingen koll på någonting för tillfället! Tror att det är läge att organisera upp alla mina saker, både mentalt och de grejerna som ligger och skräpar här hemma! En bit på vägen för att känna att man har lite mer kontroll över tillvaron brukar ju faktiskt vara att ha det städat omkring sig, så jag får väl börja där.
Sen så ska jag få min lägenhet städbesiktigad på fredag förmiddag och jag är inte klar med det heller, men har tillräckligt med tid på mig imorgon för att hinna så det är lugnt. Kan det gå lika lätt och enkelt som på bilden kanske? Jag kan ju alltid hoppas, men det vore lite pinsamt om det knackar på dörren och jag står helt själv klädd så där. Kanske inte en så bra idé ändå =) Aja, ska jag orka göra någonting så får det bli nu, för sen kommer jag inte orka.

pusspuss

2009-01-25
20:34:12

sex månader idag

Ideg är det sex månader sen vi blev tillsammans=) Detta har såklart firats! På eftermiddagen bakade jag Hannas goda muffins och nu på kvällen har vi varit på Restaurang La Stazione och ätit helt fantastiskt god och prisvärd mat. Resturangen ligger i det gamla stationshuset här i partille och det är Alexandra Zazzi som är delägaren. Ni vet, hon som var med i robinson. Sex månader har gått helt sjukt fort egentligen, somtidigt som det känns som att jag och Marcus alltid har varit tillsammans. Konstigt det där...

Jag har varit helt sjukt seg idag! Var ute med Lena o lite annat folk igår. Sticky blev det såklart, mitt favoritställe!!! Segheten kommer nog mer ifrån att det blev sent än nåt annat, för jag drack bara vatten under hela tiden vi var på sticky. Börjar jag bli vuxen kanske? =)

   
Fina Marcus, Slitna Malin och goda muffins! Härlig söndag jag har haft, eller hur!

2009-01-22
18:42:03

för att jag har frusna fötter!

Idag har det varit en riktigt rolig dag i skolan. Gestaltning var på shemat så klassen har släppt loss hela förmiddagen! Vid en övning skulle alla tänka på en mening som hade sagts under dagen och sedan säga den när någon tog oss på axeln. Låter flummigt, men det var väldigt roligt! Min mening var för att jag har kalla fötter! Givande och roligt var det, och vi har gestaltning imorgon igen  så blir en avspänd dag då med.

Jag hade lovat mig själv att inte shoppa nåt innan jag har gått ner de kilona jag har gått upp, men jag kunde inte riktigt hålla mig idag=) Någon som är förvånad? Som tur är blev det en mini-shopping så det skadade inte kontot så alvarligt=) Skönt när skolan gör som de ska så man får sina CSN-pengar i tid för en gång skull!!!

Jag jobbade på mitt gamla jobb igen i tisdags och då kom jag o prata med en förälder som jag inte träffat innan. Han frågade om min utbildning och så, och sedan visade sig att han var rektor på en förskola i Mölndal med 11 avdelningar och han tyckte jag skulle söka när jag är färdig. Alltid kul att få lite bekräftelse på att man gör ett bra jobb.

Nu ska jag börja laga maten så den blir klar tills Marcus kommer hem från jobbet. Efter det ett bad och sen ska jag däcka i sängen! Känner mig lite hängig med antydan till halsont så jag hoppas lite avslappning gör susen för att mota bort det!

kram på er!

 
(min nya fina t-shirt från gina)

2009-01-21
15:31:59

ut i solen


Planen var att gå till gymmet idag med, men då vi slutade tidigare och solen sken passade jag på att åka hem och gå 1 h powerwalk! Det gäller att passa på att få lite solsken när man får chansen, man mår ju så mycket bättre av det! Lite styrka blev det när jag kom in igen, men jag tar det lite lugnt eftersom jag faktiskt hunnit bli rätt otränad under det här halvåret som jag träffat Marcus=) Bilden är från min promenadväg, det ser inte helt fel ut va!

Några favoritprylar som gör min vardag lite enklare just nu är min söta, fina, rosa ipod nano som jag fick av Marcus i julklapp och min Tierrajacka som verkligen passar Göteborgsvädret=) Ipoden för att det är bra att fördriva all den tid jag åker kollektivtrafik numer och jackan för att den skyddar lilla frusna mig från både blåst och vatten! Under jackan skymtar min rosa tierrafleece som ligger på topplistan av favoritgrejer just nu också. Kan det bero på att jag är så frusen av mig kanske=)  Nu ska jag gå och bada och sen ska jag lägga upp en planering för den här kursen. Puss på er!

 

2009-01-19
22:28:51

tillbaka till vardagen
Första dagen på nya kursen idag och tro det eller ej, men det känns faktiskt rätt bra. Mest för att jag började bli lite veckovill av att inte ha något att göra så det är gött att få lite rutiner igen. Hade introduktion hela dagen, sen blev det en spontan runda på stan med Lena och efter det lite träning på friskis och svettis. Jag hann till och med packa det sista idag så nu är det bara städgrejerna som är kvar på Gibraltargatan=) Nästintill helt flyttad är jag nu! Och om mat söker på ratsit.se så kommer min nya adress upp!

Imorgon skulle ha varit inläsningsdag, men eftersom jag inte fått tag på de böckerna än (och har inte råd med dom heller) så passade jag på att tacka ja till jobb imorgon. Nlir härligt att få lite lön i slutet av februari, lagom till födelsedagen=)

Hoppas ni har det lika bra som jag! Nu ropar Marcus på mig att jag ska komma o lägga mig så jag får väl göra som han säger=) Jag är ju faktiskt rätt trött!

pussokram

2009-01-17
21:34:51

i bildarkivet


Jag kommer så väl ihåg när jag tog den här bilden! Vi sov i militärtält på andra sidan drögen mot vad Sand ligger. Det var helt sjukt kallt och Jonna skulle diska något. Det jag inte minns är om hon gittade lite vatten eller om vi borrat hå i isen... En underbar bild blev det iaf=) Nu är hon på väg till Indien skulle jag tro för att göra praktik i tre månader. Jag är helt övertygad om att hon kommer få det helt fantastiskt bra!

Märks det att jag är "mellan kurser" kanske? Så här mycket har jag inte skrivit på flera månader! En anledning till det kan ju vara att jag inte haft min dator och inte vill okupera Marcus dator jämt. Men nu mina vänner har jag äntligen fått hit min kära dator och mitt skrivbord så nu har jag min lilla hörna här med bara mina saker, och det känns väldigt bra!

2009-01-17
20:55:31

halvvägs till Partille
Jag är helt slut både i huvudet och kroppen! Vi har varit igång hela dagen med att flytta mina saker hit till Partille så nu är jag kanske halvvägs flyttad=) Det ska bli så skönt när allt är klart och allt har kommit på sin plats! Jag lovar att skicka flyttkort så fort jag får dom på posten. Behöver ni min adress innan så får ni ringa o fråga, och tänk på att jag inte har nån hemtelefon längre. Bara mobilen som gäller!

Har haft några konstiga nätter det senaste som jag inte kunnat sova. Är helt sjukt trött på dagarna men klarvaken på natten. Hoppas det inte håller i sig utan att jag ska kunna somna ordentligt ikväll. Planen var egentligen att jag slulle på fest, men eftersom jag är så trött så stannar jag hemma och bäddar ner mig med en bra bok istället. Marcus är borta så jag får det hur lugnt som helst=) Har bestämt mig för att plöja igenom Tolkien igen va ett tag sen nu.

Hoppas alla har en jättebra lördagskväll!!

kramkram

2009-01-16
20:25:42

långlunch
Planen idag var att ta det lugnt på förmiddgen, träffa Alex för lunch och sedan träna.... Planen hölls nästan förutom att lunchen höll på fem timmar så träningen hanns inte med utan jag var tvungen att åka hem för att laga mat igen som jag lovat =) Vi hade väldigt roligt dock och tillslut vart det så mycket prat att jag blev helt snurrig i huvudet. Det är väldigt skönt att prata av sig ibland när alla andra har tröttnat på ens tjat.
Nu är jag helt slut i huvudet att det ska bli gött att däcka framför TVn.

natti

2009-01-15
15:04:07

vilken befrielse med träningsvärk!
Imorgon kommer jag ha extrem träningsvärk, och jag älskar det! Jag skulle egentligen till gymmet, men solen sken så fint så det blev en 1½ timmes promenad bort till Jonsered station och tillbaka. Efter det lånade jag Marcus vikter och körde igenom hela kroppen. Är helt slut nu, men samtidigt är det en sån befrielse från att inte kunnat röra mig på en månad på grund av ryggskottet. Träning är extremt viktigt för mig för att jag ska må bra i kroppen och ha energi till skolan och allt annat. Och energi är nåt jag behöver nu när jag börjar ny kurs på måndag.

pussokram på er!

(för övrigt så gick uppsatsen bra... som vanligt...även fast jag aldrig tror det...)

2009-01-15
11:14:36

Devils food chokolate cake
Måste faktiskt visa den fina tårtan Marcus gjorde till sin pappa i söndags! Den var väldigt god, men det hade räckt att ta en cm av den för den var så mäktig!

2009-01-15
11:09:41

vad skönt det är att inte vara 15 år!
I lördags var det inflyttningsfest hos en av Marcus kompisar. Va länge sen jag kände mig så gammal som då, men det var skönt! Det trillade in folk hela tiden som ingen hade direkt koll på och det kändes som att alla var i 15 års åldern! . Jag ville väl egentligen gå rätt tidigt, men med tanke på att ägaren till lägenheten blev lite "hängig" så fick vi stanna kvar och se till att alla andra gick därifrån innan vi.
Men från början var det ändå rätt trevligt och det finns ju alltid några få som lyfter stämningen=)
Alex tillexepel! Utan henne hade jag nog suttit för mig själv o väntat på att Marcus kände att han kunde gå.


Så hade ju faktiskt jag o Marcus det roligt också som vanligt! Trots fjortisinvasionen=)


Lite hängig ägare till lägenheten kanske, men han var nöjd med festen så det var ju alltid nåt bra!

2009-01-13
12:57:52

friskis och svettis
ÄNTLIGEN har jag tagit tag i att köpa träningskort på friskis och svettis. Blev ett lugnt pass på gymmet med Lena nu på förmiddagen. Känns så skönt! Efter att ha haft ryggskott och ont sen i mitten av december så har jag återigen fått lära mig den hårda vägen att jag måste träna för att min rygg ska må bra. Sen att jag har lovat mig själv att aldrig gå upp de 14 kilo jag gick ner är ju en viktig grej det med. Har gått upp lite, men nu när det är lättare att ta sig till gymmet då det ligger precis vid skolan ska det vända igen.

Nu ska jag gå ner till vaktis. Måste ha lite spackel till väggen.

Hejsvejs

2009-01-06
20:02:22

helvetes jävla examinationsuppgift!
Det är helt sjukt vad uppsatsskrivande kan göra mig på dåligt humör! Vanligtvis hade jag varit rätt lugn nu eftersom jag känner mig hyffsat klar för att vara dagen innan inlämning. Men nu är det ju så att jag jobbar till kl 13 imorgon så det blir till att åka hit direkt efter jobbet för att pilla med det sista innan den ska vara inne kl 16. Och jag har verkligen inte fått med allt vi ska ha med och min analys är helt snurrig. Men jag orkar inte mer nu!!! Vill inte alls! Snart hämtar Markus mig så jag får komma hem och sova lite innan jag ska upp kl 5 imorgon bitti för jobb. Behöver sova om jag ska få till den här hevetes jävla examinationsuppgiften imorgon.


Efter imorgon kl 16 kan jag andas ut fram tills examinationen iaf. Sen får vi se.

Tack o hej

2009-01-05
17:10:19

om ett år...
Det känns ganska konstigt att runt den här tiden om ett år är jag färdig med skolan! Jag kan inte fatta det! Även fast det känns långt bort nu så är jag säker på att det kommer gå helt sjukt fort. Det har ju de första 2½ åren gjort lixom... Tänk, inga mer måsten efter skolan, en lön som kommer in på kontot varje månaden, få njuta av sommaren utan att behöva oroa sig för sommarjobb och om pengarna ska räcka till. Det låter helt fantastiskt i mina öron!

Men innan det så har jag ju andra saker att se fram emot! Några saker är redan inplanerade 2009 och fler kommer det garanterat bli! 2008 ändrades mycket i mitt liv, och riktigt så mycket vill jag inte ändra nu... Jag vill bara att det ska vara som det är fast bättre och roligare hela tiden! Är det för mycket begärt? =)

Nu ska jag packa ihop mina böcker från den här kalla lägenheten i Johanneberg och dra mig hemåt Partille. Sista dagen att skriva examinationsuppgiften imorgon! Håll tummarna för att jag får ihop det!

pussokram

2009-01-02
14:26:07

tvåtusennio
Gott nytt år på er! klockan är straxt efter två på 2009s andra dag och jag sitter i min lilla lägenhet (som faktiskt är min månaden ut) och försöker skriva på den jäkla examinationsuppgiften! Usch och fy säger jag! Nu ska jag inte klaga mer, utan försöka skriva lite till istället! Så fort jag skrivit klart det här vill säga =)

Nyårsafton blev en trevlig tillställning hemma hos Marcus kusiner med god mat och gott att dricka! De senaste två åren har det inte varit så mycket partaj på nyår så det var riktigt kul att ha lite mer folk kring sig, men att det ändå var rätt så lugnt.

och vet ni vad! Kylan och snön kom faktiskt till Göteborg ocg Partille också! Jag har bevisen här!
Det är allt lite snö på Brattefjäll

Och även på gatan=)

Och så måste jag ju visa raketerna Marcus köpte till tolvslaget! Tyvärr var de största slut så det fick bli de här små=)


Vad gjorde ni på nyår? Nåt skoj?

pussokram!

2009-01-02
14:18:23

Julen som var
Det var helt fantastiskt mysigt att komma hem till Linköping i jul! Träffa familjen och massor med vänner som jag inte träffat på väääldigt länge!
Granen var kanske inte så överpyntad som den kan va ibland, men den var fin ändå=)

Jag grillade i Vidingsjöskogen med Jonna, Karrolanna, Punkert och Jonnas kille Daniel. Det är nåt speciellt med den skogen och korv smakar aldrig så gott som när den är grillad i mörkret när det är minusgrader.

Här är jag o Punkert

Mumsfillibibblan

Öl på ... hm... vad hette stället nu? Alltid lika charmiga Jonna och Daniel var såklart där!

Karrolanna och jag


Veckan hemma gick nästan lite för fort! Vill ju träffa alla som man ser så sällan mer! Hoppas ni har haft en lika bra jul som jag hade!

pussokram