MissVixen

2010-01-30
10:39:58

bättre sent än aldrig...

Jag har tråkigt, men jag orkar inte ta tag i att göra något mer än att sitta här en stund till =) Därför passar det väl bra att (lite sent...) göra en resumé av 2009. Den här listan har jag hittat hos söta Sarah. Som sagt, bättre sent än aldrig!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut ?
Svår första fråga, men ja det treor jag att jag gjorde. Jag blev officiellt sambo med marcus, innan har jag bara bott med vänner så det räknar jag inte riktigt som sambo-boende=) Jag jobbade på camping, något som jag aldrig trodde jag skulle göra.

2. Höll du några av dina nyårslöften ?
Jag tror faktiskt att jag inte gav några nyårslöften.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år ?
Inte nån av de jag umgås närmst med iaf.

4. Dog någon som stod dig nära ?
Nej=)

5. Vilka länder besökte du ?
Jag kom inte längre än till Köpenhamn, men det var underbart!

6. Är det något du saknat 2009 som du vill ha 2010 ?
Stabilitet, lugn, lite mer pengar, ork att göra nya spännande saker!

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas ?
2:e november, då fick vi tillgång till lägenheten och fick äntligen bo för oss själva!

8. Vad var din största framgång 2009 ?
att jag orkade ta mig igenom examensuppsatsen, att jag lyckades få jobb både till sommaren och till nu efter januari trots så många sökande, att jag o marcus klarae av den boendesituationen vi hade innan... är nog många fler framgångar om jag tänker till!

9. Största misstaget ?
Att jag lät mig själv tappa taget om min hälsa, i och med det så bröt jag ett löfte till mig själv, så nu gäller det att ta tag i det igen!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig ?
Jag har haft ryggskott två gånger i år! Det är inte illa pinkat när jag inte ens fyllt 25! Och så har jag nog åkt på fler förkylningar än vanligt, men de skyller jag på dåligt immunförsvar pga brist på träning och mycket stress.

11. Bästa köpet ?
Lägenheten! (ok, nu står inte jag på den än, men snart så!!!) 

12. Vad spenderade du mest pengar på ?
Lägenheten=) Annars har mycket pengar gått till luncher när jag glömt mina lådor. Det är så skönt att jag får mat på jobbet framöver = aldrig mer lunchlåda, och mer pengar i plånboken!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad ?
Lägenheten, att jag fick jobb, marcus, mina vänner, min o marcus köpenhamnresa, Winnerbäckkonserten - han är lika bra varje gång, öäven om jag nog inte kan räkna de konserter jag varit på med honom på mina båda händer längre =)

14. Vilka sånger kommer att påminna dig om 2009 ?
konstigt nog så är det nog Lady Gaga - Bad Romance. Men det är bara för att jag blev så förvånad över att Marcus helt otippat älskade den låten =)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år ?
Vill inte säga att jag var ledsnare, snarare mer känslolös. Inga höga toppar och inte många dalar. Det var ett ok år, men förhoppningsvis blir 2010 mer glädjefyllt =)

16. Vad önskar du att du gjort mer ?
Skrattat, varit mer oroslös, varit mer med mina vänner

17. Vad önskar du att du gjort mindre ?
Oroat mig, allt har ju en förmåga att lösa sig för mig ändå =)

18. Hur tillbringade du julen ?
Nästan som vanligt hemma hos mamma, grannar på besök, juldagsfrukost hos Eva, juldagsfest hos Jonas! Den var precis så som jag vill ha den, förutom att vi saknade A-M hos oss på julafton. Men vi hälsade på henne, så det blev ju bra ändå!

19. Blev du kär i år ?
Det var jag ju redan =)

20. Hur många one night stands ?
Jag har ju min Marcus, så sånt klarar jag mig utan!

21. Favoritprogram på TV ?
True Blood!

22. Bästa boken du läste i år ?
Hela Twilight serien! Jag har nog aldrig läst så många sidor på så kort tid! Jag var helt fast i början av sommaren, och jag är fortfarande helt sånd!

23. Största musikaliska upptäckten ?
Tror inte jag hittat nåt nytt, men jag har hittat tillbaka till Winnerbäck, Counting Crows och Damien Rice. Det är kärlek för mig, på gott och ont! 

24. Något du önskade dig och fick ?
ja =)

25. Något du önskade dig men inte fick ?
mer pengar i kassan!

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009 ?
Den var underbar!

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre ?
mer ork, mer tid för mig själv, mindre stress, träffat mer av mina vänner 

28. Vad fick dig att må bra ?
Marcus, min familj, mina vänner

29. Vilken kändis var du mest sugen på ?
Hehe, ja jag bliv ju som en tonåring igen av twiligth och new moon! Jag säger bara Edward Cullen och Jacob Black! Okej, det är figurer i filmer, men ändå!

30. Vem saknade du ?
Jag saknade nog alla mina nära rätt mycket under 2009, ibland önskar man att alla kunde finnas på samma plats!

31. De bästa nya människorna du träffade ?
Vet inte om jag har träffat så många nya människor, men jag har hittat tillbaka till några jag trodde var borta. Det är jag glad för!

32. Mest stolt över ?
Att jag aldrig har gett upp!!

33. Högsta önskan just nu ?
Att 2010 kommer bli fantastiskt, att jag kommer trivas till 1000 på jobbet, att vi får iordning i lägenhten, att jag har mer tid att må bra!

Jag är imponerad om någon faktiskt orkade läsa hela listan! Cred till dig isf!!!

För övrigt så är jag övertygad om att 2010 kommer bli bra, för året har ju renad under första månaden fått en bra start! Jag är färdig med min utbildning, jag har ett jobb med bra kollegor, jag kommer ha råd att göra mer, jag kommer ha tid att göra mer eftersom jag inte behöver plugga på fritiden, jag fick en fantastisk examenspresent av mormor o morfar som gör livet lite lättare, jag ska få en väldigt trevlig present av pappa o Hélène... Ja ni hör ju, en bra start helt enkelt!!!

2010-01-24
11:11:14

mot våren


Bild från hm.se

Just nu är denna fina topp på väg hem till mig med lite andra saker från hm.se. Den är verkligen en Malin-tröja! Trots vintervädret ute så börjar vårkänslorna komma fram och en längtan av att förnya sig lite dyker upp.

Min första arbetsvecka gick jättebra! Vi har suttit och beställt saker, möblerat avdelningen och gjort i ordning barnens platser hela veckan. Den kommande veckan väntar bland annat föräldrasamtal och inskolningssamtal. Det är lite nervöst eftersom jag aldrig hållit i sådant innan, men jag är säker på att det kommer gå bra. Det gör det ju alltid! Jag tror verkligen att jag kommer trivas jättebra på jobbet!

Jag har en känsla av att den här våren kommer bli jättebra! Det är så många praktiska bitar som fallit på plats nu under vintern med lägenheten, jobbet och examen, så nu ska jag njuta av att bara kunna leva lite! Prio ett framöver är min hälsa, för det är det enda som jag just nu känner kan göra den här våren mindre än bra.

2010-01-18
06:58:55

i väntan på bussen

Just nu sitter jag o fördriver tiden tills jag ska hoppa på bussen och åka till jobbet. Varför är man alltid så tidig när man är nervös över något!? Alla andra verkar ha fattat att jag har tagit examen, med tanke på alla gratulationer jag fått, men det har inte riktigt sjunkigt in hos mig än. Men det är ju faktiskt så det är, JAG HAR TAGIT EXAMEN! Äntligen får jag väl tillägga, för 3½ års utbildning är ganska långt för en person som inte tycker om att plugga =)

Sammanfattningsvis så bestod torstagens och fredagens examensdagar av lång mysfrukost med Camilla, förnstershopping, champangemingel, avslutningscermoni, tapasmiddag, uppsatsseminarie och till sist en anslutningssittning med god mat och gamla klasskompisar. Det har varit riktigt bra alltså!!!

Här är lite bilder från dagarna:

alla vid mitt bord under sittningenlyssnar på tal

Jag får väl bjuda på en bild av söta Åsa och mig själv, där jag ser ut lite som ett spöke=)

Lena o Camilla

under examenshögtiden

Det här blev ju ett aldeles lagom inlägg, för nu måste jag klä på mig och gå till bussen. Önska mig lycka till på jobbet! När jag kommer hem runt åtta ikväll kommer jag nog vara aldeles för trött för att skriva hur det gått, så ni får allt vänta lite =)

pusspuss

2010-01-12
22:21:50

bio äventyr


I söndags var jag och Marcus på bio och såg avatar. Och hörrni, den är verkligen så bra som alla säger och den är verkligen värd att se på bio. Särskillt om man bor i en stad där man kan se den i 3D, för det var riktigt snyggt gjort! Historien har man hört och sett förut, men det spelar ingen roll för den ä så fin! Verkligen helt sjukt vackra bilder, nästan så man blir lite sorgsen.

2010-01-07
20:14:02

nytt år! nya mål!

Det här med nyårslöften har jag lagt ner för några år sen, för man håller dem aldrig ändå. Däremot så har jag lite mål för det nya året som jag ska försöka att klara av att efterleva=)

*För det första så ska jag ta hand om mig själv lite bättre! Det senaste har jag oroat mig aldeles för mycket, ätit helt fel och rört på mig aldeles för lite. Det borde inte vara så svårt egentligen, för börjar jag väl träna så är det mer motiverande att äta bättre och gör jag dessa två saker så mår jag psykiskt bättre och oroar mig mindre. Allt hänger ju ihop!

* För det andra så ska jag försöka att vara ute mer. Jag har ju alltid varit mycket i naturen men det faller mer och mer ur mina rutiner. Hemskt att det blir så! Varje gång jag är i skogen känner jag hur mycket jag trivs där och hur lugn jag blir, så fler skogsturer står på schemat. Nån som vill göra mig sällskap?

* För det tredje så ska jag vårda mina relationer bättre! Det senaste har mina vänner hamnat långt utanför mina prioriteringar, och jag saknar dom! Visst har jag haft en god anledning att inte hinna med, men jag vill inte att det ska vara så. Nu har jag ingen uppsats som ska skrivas längre, så nu har jag all tid i världen borde man ju tycka. Jag ska försöka att åka till familjen oftare också, för jag saknar även dom väldigt mycket ibland.

* För det fjärde så ska jag ta mer bilder! Det finns inget så härligt som bilder från tillfällen man vill minnas, och jag har varit lite dålig på att fota det senaste. Men min kamera är kass, så kan man säga att jag har ett mål att köpa en ny kamera? Canon IXUS 100 IS är det jag vill ha iaf, eller en senare och bättre modell i Ixus serien =)  (kanske nåt att önska sig i examens/25 års present? )

*Det femte är kanske inte sirekt några mål att efterleva, snarare något jag vill prioritera att lägga pengar på längre fram. Det är att resa till solen iaf en gång, och resa till en storstad någon gång. Det suger i restarmen =)

Det finns säkert 100 saker till jag skulle kunna ha som mål, men det här är det jag tänkt på nu iaf. Nu ska jag ta teg i något som varit något jag borde haft som nyårsläfte/mål de senaste (snart) 25 åren! Det är att ta tag i taker innan det är försent =) Imorgon kommer Camilla hit då vi ska skriva opponeringen till vår examination, och jag har inte direkt hittat nåot att ta upp i deras uppsats än vissa formalia saker, så jag borde väl gå igenom den en gång till iaf=)

Åh, jag glömde! Ett mål jag strävar efter är såklart att göra mitt allra bästa på mitt nya jobb! Jag gör aldrig annat än mitt bästa när jag jobbar, men jag är rätt nervös ändå. Det här är första gången jag ska jobba med något som jag ät utbildad till. Efter 3½ år på Universitetet så ska jag kunna något, och folk kommer att förvänta sig att jag vet vad jag gör. Kul, men skrämmande!

Ta hand om er nu!
puss!

2010-01-04
20:59:56

nyårsafton


Jag hade verkligen inte kunnat få en bättre nyårsåfton! Kvällen startade hemma hos oss kring det här fint dukade bordet, där vi åt trerätters middag. Marcus stod som vanligt för matlagningen och som vanligt blev det helt underbart gott! Sandro fixade mohitos som välkomsdrink, sen blev det skagentoast till förrätt, oxfilé till varmrätt och hemmagjord chokladmousse till efterrätt. Festen fortsattes i Partille där 2010 firades in med champange och raketer, Underbart helt enkelt!

Dagen efter vaknade jag och såg ut som första bilden, och lägenheten såg ut som den andra =) Det hade helt klart kunnat vara värre. Jag var inte ens bakis och disken var bara att ställa i diskmaskinen. Lovely!

2010 har börjat riktigt lugnt med Star Wars maraton här i soffan och nån promenad. Ska bli gott att börja promenera varje dag snart, men det får vänta lite tills min förkylning har lagt sig lite. Jag ser fram emot det här året, jag har en känsla av att jag kommer stöta på många nya utmaningar i och med att skolan slutar och arbetslivet tar vid. Det kommer bli spännande!