MissVixen

2012-02-29
21:51:38

skottdagen

Skottdagen idag och dagen efter min födelsedag, och vilken bra födelsedag jag hade! Sov över hos mamma natten till igår så jag fick min obligatoriska uppvaktning på morgonen, bjöd på kaka på jobbet och avslutade dagen tillsammans med mamma och Jenny på Aioli där vi åt fantastiskt god tapas!

Måste säga att jag har blivit firad minst lika mycket ikväll! Fina Hanna bjöd över mig på trerättersmiddag och en massage i present. Är inte det lyx så säg! Tack kära du!

Nu ska jag störta i säng så jag orkar med morgondagen. Möte hela förmiddagen och jag tror att jag måste vara rät taggad och utvilad för att orka stå för vad jag tycker.


min fina födelsedagsfrukost!

2012-02-26
21:15:11

bästa kvällen

Ja men vad bra det blev igår! Det blir nog inte mycket bättre än så faktiskt! Tack ni som kom för bästa kvällen! Facinerande det där hur de senaste veckornas tillställningar bara blir bättre och bättre! Man får hoppas att livet forsätter åt det här hållet!



Suddig bild, men jag tycker ofta att en blixt förstör känslan i en bild så jag har det hellre så här =)

2012-02-25
16:03:26

förberedelser

Jag tror det kommer bli en bra kväll...

2012-02-25
09:34:06

älskade lördag!

Åh vad jag gillar lördagar! Det är verkligen en härlig känsla att få ligga kvar i sängen om man vill, äta frukost i lugn och ro och bara ha en lugn morgon! Idag ska jag fortsätta med förberedelserna för kvällen då det kommer lite fint folk på födelsedagshäng! Jag fyller ju inte förens på tisdag, men lika bra att tjuvstarta! Det blir tacos ikväll och som jag har längtat! Världens godaste mat skulle jag tro!

För övrigt så blir jag barnsligt lycklig av den antågande våren. Det går lixom inte sätta fingret på vad det är, men det är nåt med ljuset och med lukten. Snart är den här, älskade vår!


gammal bild, men snart är det dags att ta fram vårskorna igen!

2012-02-23
20:26:04

Lasse kommer hem!

Det finns ingen artist som jag sett så många gånger live som Lars Winnerbäck. Från små minispelningar här i Linköping från tiden då han inte slagit stort än till alla dessa stora konserter med tusentals i publiken. Han är en del av sommaren, av hösten av hela min tonårstid (och lite dessförinnan). Han sjunger om min stad och min uppväxt och nu kommer han hem och spelar. Inte bara hem till Linköping, för det är ju inga konstigheter med det, utan hela vägen hem till Vidingsjö. 1 september spelar han i Vidingsjö motionscenter och jag har biljett! Jag längtar!

2012-02-21
20:58:32

den där klänningen

Ibland när jag känner att vadderingen har blivit lite väl tjock under huden hänger jag fram motivationsplagg. Jag hittade den här klänningen nedtryckt och alldeles skrynklig i en kasse här hemma. Nu har jag hängt fram den i min klädkammare så jag ser den varje dag. Jag älskar den där klänningen trots att den egentligen inte är så "jag", och det vore fantastiskt härligt att komma i den i sommar igen.

2012-02-20
21:34:13

snart så

Om några veckor kommer den här fina tösen till mig! Jag längtar så jag dör!

2012-02-19
19:10:25

out with the garbage

I förmiddags innan jag åkte till mamma för lite familjemiddag drog jag igång projektet att gå igenom mina kartonger, sortera upp och slänga saker och göra iordning i min lilla walk in closet. Kanske inte så genomtänkt eftersom jag ska jobba hela veckan och antagligen kommer vara helt slut på kvällarna. Deadline är lördag då jag ska ha lite födelsedagshäng här hos mig och inte kan ha vardagsrummet ockuperat av grejer. Skam den som ger sig!

2012-02-19
10:05:37

sommarlängtan

2012-02-18
10:25:09

2012-02-18

Det är lördagsmorgon, inte så stor skillnad från mina andra mornar den här veckan mer än att jag mår mycket bättre och att det inte kostar något att vara hemma idag! Jag sitter här och har ätit min frukost (knäcke med banan såklart!) och njuter nu av den heliga lördagskoppen. Idag är den stora om-möbleringsdagen hemma hos mamma så det gäller att samla kraft och hålla tummarna för att jag orkar. Ha nu en riktigt fin lördag och ta hand om varandra!


Här är en av tavlorna jag fick upp igår! Den gör sig jättebra i mitt lilla kök!


Det heliga lördagskaffet! Jag älskar verkligen mina mateus-muggar!

2012-02-17
17:17:15

väskan

Trots att fredagen har varit långt ifrån så tråkig som alla mina andra sjukdagar så kommer här som utlovat bild på mitt second hand-kap. Den kommer bli perfekt för små turer ner till Göteborg och andra fina platser framöver.

Fär övrigt så mår jag mycket bättre idag, bara förkylning kvar av min influensa. Jag har fått upp några av mina tavlor som stått och väntat sen november så det känns lite mer ombonat här nu. Så var mamma här på en kopp kaffe och hade med sig fina tulpaner. Hoppas ni alla får en kanon helg!

2012-02-16
17:54:32

den där rösten gör mig svag




Ny kategori föresten, att det är musik var kanske inte så otippat!

2012-02-16
13:23:49

fake it ´til you make it

Idag när jag vaknade så bestämde jag mig för att vara frisk! Jag gick upp och gjorde mig iordning, tog på mig kläder (andra än min onepiece), drog på mig det färggladaste läppstiftet jag har och åt frukost! Tänkte att jag kanske i alla fall ser lite friskare ut med en färgklick i ansiktet. Sen begav jag mig ut! Första gången jag fick andas utomhusluft sen i söndags och det var underbart!

Men vet ni, hela projektet gick lite åt skogen... Det går inte riktigt att bara bestämma sig för att bli frisk när man inte är det... Det hela resulterade i att en likblek Malin med tokröda läppar knatade runt kvarteret låtandes lite som en astma-atack. Och nu sitter jag här hemma igen helt slut och mår om möjligt lite sämre. Lite som gårdagens bad-projekt. Då tänkte jag att jag skulle bli frisk bara jag tog mig ett varmt bad, men det blev jag så utmattad av att jag inte kunde röra på mig på en halvtimme efteråt.

Det positiva av dagens äventyr var att det känns som det har vänt! Inte min influensa alltså, utan vädret! Det är fortfarande minusgrader och snö, men det var lixom nåt i luften som påminde om vår! Jag hann kika in på stadsmissionen med och köpte en tokfin weekend-väska för 30 kr. Det kallar jag kap! Jag kommer ju säkert vara fortsatt uttråkad imorgon så jag kan visa den då. Jag lyckades faktiskt ta mig hela vägen till hemköp också så nu har jag lite juice och frukt iaf.



2012-02-15
11:17:37

saker man kan göra när man är sjuk...

Usch vad jag tycker synd om mig själv! Sover mest hela tiden, men jag måste ju sysselsätta mig med nåt under min vakna tid här i min ensamhet. Medans jag drömmer om sol, vår, loppisar och fina kjolar så gör jag det här... 

Jag förundras och skräms lite över skillnaden på "vanliga" bananer och ekologiska fairtrade bananer. (inser att det egentligen borde vara de ekologiska som kallas vanliga...)


Jag drömmer om livet utanför mitt fönster. Kikar i smyg på grannarna som göra sina vardagsbestyr medans jag går omring här och är allmänt sunkig i min rosa onepiece.


Jag tar märkliga detaljbilder på saker i mitt hem. Här är min fina spegel som jag ärvt.


Jag äter knäcke med banan på för att det är gott och tänker tillbaka på min praktikplats där jag lärde mig detta. Jag tyckte min handledare var helt knäpp som åt det tills jag provade själv. Jag kollar även facebook 100 gånger och går in på alla bloggar i min lista ungefär lika många gånger. Kan konstatera att det händer inte så mycket på nätet om dagen.

2012-02-14
10:49:55

alla hjärtans dag

Jag har precis som igår sjukstuga här hemma. Jag ska inte gnälla om det, men nu vill jag bara bli frisk! Är det bäst att bara sitta här hemma och vila, eller ska jag försöka ge mig på en promenad runt kvarteret iaf, bara för att få lite luft? Vill ju inte riskera att bli värre...

Idag är det alla hjärtans dag så jag hoppas att ni visar de ni tycker om lite extra omtanke idag, även om jag tycker att man alltid ska göra det. Jag tänker på er alla som jag tycker om härifrån min sjukstuga iaf!

Jag har kommit på lite fler saker till min önskelista:

Den här locktången från OBH nordica
Länken visar exakt vad den heter.

Jag är även sugen på två böcker.
Bland annat influence av Mary-Kate & Ashley Olsen


Och Vintage av Marie Birde


2012-02-13
12:10:44

önska får man...

Min födelsedag börjar närma sig så jag tänkte göra en lite diskret(?) hint här om vad jag önskar mig... Vissa saker är mer rimliga än andra... Men som sagt, önska får man!

Update: Jag kom på att jag vill ha en mixer, en citruspress och en smörgåsgrill också! Det behöver inte vara de jag länkade till men det viktigaste är att kannan på mixern är av glas så man kan mixa varma soppor också.

Jag vill ha tulpaner i mängder!

Jag önskar mig lite slantar så jag kan bygga upp min buffert lite till


Jag önskar mig en extern hårddisk så jag kan lägga över alla mina bilder.
Jag gillar storleken på den här, den är från western digital och heter my passport. Men det behöver inte vara just den. Det jag vill är att den ska vara liten och att den ska få plats med mycket bilder!

Jag önskar mig en hängare för dörrar. Denna heter enudden och är från ikea.

Jag vill ha en helkroppspegel. Denna är också från ikea. Heter bonett och kostar 199kr.

Jag vill gärna ha ett smyckeställ med. Detta är Lisbeth dahl och är silverfärgat.
Man kan beställa det på www.chique.se


Ett par Litas från Jeffrey Campell hade inte heller suttiy fel. Man kan hitta dem på www.henrykole.se.
Jag har storlek 38


Jag skulle nog kunna önska mig varenda klänning från www.inlovewithfashion.com, men dessa står lite högra upp på villha listan.
Den första heter: LOVE royalblue chiffon long sleeve dress
Den andra heter: LOVE berry crinkle asymmetrical Maxi dress
Båda behöver jag storlek M/L


Jag ösnkar mig eventuellt en resväska med (om jag inte kan låna mammas) men jag orkar inte leta fram en bild på det

2012-02-12
13:42:31

fina söndag!

Vet ni?! Jag har börjat uppskatta söndagar! Förr har söndagar alltid varit lite ångestladdade då jag inte varit redo för en arbetsvecka till, men just nu är det så mycket skoj som händer på jobbet att den där ångesten aldrig riktigt infinner sig. Har bara segat idag och vilat upp mig efter gårkvällens bravader. Först vart det en sväng hemma hos P & M, sen åt vi på de Klomp och efter det förflyttade vi oss hem till mig innan vi bestämde oss för att gå vidare till Mörners. Allt detta hann vi med och ändå var jag hemma i sängen redan klockan tolv! Men det var en fantastiskt trevlig kväll!

image description
en instagram-bild från igår!
favvihalsbandet på som vanligt=)

2012-02-11
09:02:09

favorit i repris

Jag följer mitt eget exempel från förra lördagen och ligger kvar länge i sängen och bara njuter av att vara ledig! Ligger och funderar över vad jag ska äta till frukost och ur jag ska lägg aupp dagen och kvällen. Funderar även på att springa bort till affären och köpa lite ingefära för det hjälpte ju mot illamåendet sist (nej, jag är inte gravid!) och så kanske det kan hjälpa lite med förkylningen. Känns som det här kommer bli en bra helg!

image description

2012-02-10
20:12:53

fredag

Det här har varit en konstig vecka! Den har gått hur fort som helst samtidigt som den har känts hur seg som helst beroende på att jag inte varit riktigt kry. Förkylning som inte vill vare sig bryta ut eller försvinna och konstant illamående! Inge roligt att må så, så ikväll stannar jag hemma. Har äntligen fått tummen ur och städat lite och nu ska jag bara slappa och kurera mig så jag kan följa med till De Klomp imorgon. Har sett fram emot den kvällen länge nu så det vill jag inte missa för allt i världen =) Upplägget för resten av fredagskvällen är att måla naglarna, läsa nya styleby och smaka på marabous nya limited choklad Black! Det kan lixom inte gå fel med den chokladen, mjölkchoklad och saltlakrits i ett! Mums!

image description

2012-02-09
08:19:02

2012-02-09

Det går fort nu! Hur fasiken kan det redan vara torsdag?

2012-02-07
18:46:15

never give up

En dramatisk rubrik, men det är lite så jag känner! Den här jäkla förkylningen som varken försvinner eller bryter ut ordentligt! Idag plockade jag fram mitt hemliga vapen som jag alltid glömmer bort att använda, nämligen min älskade råsaftcentrifug! Än så länge har det blivit juice på morot + ingefära och en på vattenmelon. Jag hoppas verkligen på att bli av med den här skiten snart för min träning och ork blir lidande. Som sagt, jag ger inte upp!

Morot: Ger mycket energi och är bra för matsmältningen. De är fyllda med betakaroten vilket kan lindra solexem och ge en gyllenaktig ton på huden.

Ingefära: Berömd för att stärka immunförsvaret. Hjälper till att bekämpa baciller genom sitt höga innehåll av zink. Lugnar magen och kan hjälpa vid illamående.

Vattenmelon: En bra källa till antioxidanter, bra på att avgifta kroppen och verkar urindrivande
(källa: 200 superläckra juicer och smoothies. Bonnier fakta, 2010)

2012-02-06
18:55:05

lördag

I lördags var det tjejkväll och utgång! Nya klänningen var på och humöret var på topp! Måste säga att det är lite annorlunda att gå ut i linköping jämfört med Göteborg. Eftersom det inte finns så stort utbud på uteställen blir det en väldig blandning av folk på gott och ont. Tror jag måste gå ut och dansa här några fler gånger innan jag ger mitt slutgiltiga omdöme om vad jag tycker om utelivet i Linköping (annat är öl-häng då, för det gillar jag). Men förfesten var fantastiskt rolig iaf, och det är väl som det brukar.

Dagen-efter känslan botades med fett och salt i form av stekt halloumi. Jag har verkligen dille på det just nu, skulle nog kunna äta det frukost, lunch och middag varje dag!

2012-02-05
12:12:38

lite nytt

Nu gäller det att hålla hårt i pengarna resten av månaden om jag ska klara av mitt spar-löfte! Det har råkat flytta in lite fina grejer hos mig och jag är så sjukt nöjd med dem! Mina nya vänner är ett par skinnstövlar från Ella of Sweden, en plånbok/clutch från glitter och en fantastiskt fin klänning från Monki. Ibland kan man finna lite lycka i materiella ting=)

image description

2012-02-04
08:53:03

Just nu!

Det är isigt på rutan, solen håller på att stiga och den gör fina mönster i mitt tak. Sängen är fantastiskt skön så jag ligger kvar ett tag till! Hade en fin kväll igår igen med Jenka, Jonas, Jenny och Erik och ikväll väntar ännu en (förhoppningsvis) trevlig kväll! Njuter av stunder som dessa!




image description

image description

2012-02-01
20:20:47

längtan

Jag ska få möta våren i Italien! Vi ska till Reggio Emilia med jobbet om allt går som det ska. Ska bli fantastiskt roligt och förhoppningsvis lärorikt så vi kommer hem med massa inspiration till vår verksamhet! Men det jag längtar mest efter just nu är sol, värme, fräknar på näsan och bara ben!

image description