MissVixen

2007-12-12
15:54:03

long time no see

Oj oj oj! Nu har jag som sagt inte uppdaterat ordentligt sen lördag för en och en halv vecka sen... Dåligt av mig! Men tiden har inte riktigt funnits.

Börjar väl med onsdag förra veckan då. Tror det var det första intressanta som hände efter helgen. Då åkte vi och besökte en Japansk förskola! Var jättekul, men lite svårt med språket då det bara var en av lärarna som kunde engelska! Barnen pratade med oss på japanska och vi kunde väl förstå lite smått med hjälp av alla gester=) Efter det bjöd rektorn på skolan och hans familj oss på lunch på en resturang. Börjar känna mig rätt bortskämd här för vi behöver sällan betala middagarna vi äter ute.

Efter lunch hade jag och Lena planerat att åka till Kamakura, en gammal stad där japans (kanske världens?) största buddah finns. Rektorn och hans fru erbjöd sig att köra oss dit så det vi fick privata guider i Kamakura och omgivningen. Tror det ska komma upp en film från kamakura snart också...


I fredags bakade vi först lussekatter hos shanel och efter det mötte vi upp matsals-Chris för lite mat på en av hans familjs resturanger. Hans faster bjöd på det så det var trevligtJ Blev lite biljart och dart senare också.


På lördagen hade vi vår sedan länge inplanerade dag med Samo, hostelägaren. Han bjöd oss på Shabushabu- resturang, tog med oss på en té-ceremoni och visade oss sankein gardens.

Senare på lördags kvällen var det tre av lärarna som hade födelsedagsfest med bling-bling tema så då blev det utklädnad! Vi var helt klart bäst klädda!!! Var väl ett trevligt party men vi gick tidigt för vi skulle upp tidigt på söndagen. Då bar det av till Hakone Mountains med Annerose, Lenas fasters vän som bor här i Yokohama. Var helt underbar natur med klar utsikt till m:t Fuji och dagen avslutades med bad i hotsprings. Var helt underbart!!!


I måndags var det christmas staff party! Hade tänkt gå därifrån vid nio senast men det blev visst inte så... Var helt galet roligt! Bartendern satte på massa abba-låtar när han hörde att vi var svenskar=)

Som man kan tänka sig var det rätt sent att gå upp igår, tisdag och hålla lektion... Men det gick, även fast det kanske inte riktigt gick som vi hade viljat.


Igårkväll ordnade jag, Lena och Shanel Lucia-fest för ett gäng av lärarna. Var trevligt, men alla var rätt slitna... Gick till och med luciatåg=)


Idag blev det luciafest igen, men på hostelet den här gången. Lagade köttbullar och potatis till Samo och drack glögg. Allt från IKEA såklart!


Ja, det var väl de här två veckorna i en korts sammanfattning... Hoppas det duger!


Puss och kram på er!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: